ΕΥΖην

Ανθολογία της rap από το Ινστιτούτο Smithsonian


Το Ινστιτούτο Smithsonian στις ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει μία ανθολογία rap μουσικής αποτελούμενη από εννιά άλμπουμ, για να τεκμηριώσει το είδος και να τιμήσει τη hip-hop κουλτούρα.

Το Αμερικανικό Ινστιτούτο, ένα από τα μεγαλύτερα ιδρύματα εκπαίδευσης και έρευνας στον κόσμο και η Smithsonian's Folkway Records δημιούργησαν τη συλλογή με τη βοήθεια επιτροπής καλλιτεχνών, στην οποία συμμετέχουν οι ράπερ, Chuck D και MC Lyte, Questlove και πρώην στελέχη της δισκογραφικής εταιρείας Def Jam Recordings.

Η ανθολογία της ραπ μουσικής θα κυκλοφορήσει στις 20 Αυγούστου, με 129 τραγούδια που έχουν γραφτεί από τους πρωτοπόρους του είδους έως τους εκπροσώπους της τής «χρυσής εποχής» (2Pac, The Notorious B.I.G., Eminem, ΟυtKast, Nelly, Ludacris, Nas, Nicki Minaj, Kanye West και πολλούς άλλους).

Η συλλογή αποτελείται από 9 CD και ένα βιβλίο 300 σελίδων με αυθεντικά σκίτσα του Cey Adams, καλλιτέχνη και πρώτου διευθυντή δημιουργικού της Def Jam Recordings, καθώς και δοκίμια κορυφαίων συγγραφέων και κριτικών της hip-hop και εκατοντάδες φωτογραφίες.

Η ανθολογία αποκαλύπτει τις διαφορετικές τάσεις του πολύπλευρου μουσικού είδους, αλλά και τις κοινωνικές και πολιτικές του επιπτώσεις και την επιρροή του στη λαϊκή κουλτούρα.

Διαβάστε επίσης