Αγορές

Απογειώνεται +25%(!) η μετοχή της Τρ. Πειραιώς


Εντυπωσιακό ριμπάουντ πραγματοποιεί η μετοχή της Τρ. Πειραιώς, που απογειώνεται σήμερα στο +25% μετά από δύο εβδομάδες απωλειών. Η εκρηκτική άνοδος συνδυάζεται με μεγάλο όγκο συναλλαγών, που υποδηλώνει αγοραστικό ενδιαφέρον και τοποθετήσεις ισχυρών ξένων χαρτοφυλακίων.

Το ενδιαφέρον συναρτάται με την επικείμενη - μετά τη λήξη της συνεδρίασης - ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της τράπεζας και την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 1 δισ. ευρώ, η οποία σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί εντός του Απριλίου.

Η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών αναμένεται να ορισθεί στα 0,60-0,70 ευρώ. Η κάλυψη της ΑΜΚ είναι προεξασφαλισμένη, καθώς  θα συμμετάσχουν όλοι οι τωρινοί μεγαλομέτοχοι (Πόλσον, Μυστακίδης και ΤΧΣ, το οποίο όμως θα καλύψει μικρότερο ποσοστό από το 61,3% που κατέχει τώρα).

Η ενίσχυση της μετοχής και η άνοδος της χρηματιστηριακής τιμής της είναι προϋπόθεση για την επιτυχή ολοκλήρωση της ΑΜΚ με μεγάλη συμμετοχή μικροεπενδυτών και διεύρυνση της μετοχικής βάσης.

 Θετικά αξιολογεί η αγορά και τη σχεδιαζόμενη προσφυγή της Τρ. Πειραιώς στη διεθνή χρηματαγορά προς άντληση 500-600 εκατ. ευρώ με έκδοση ομολόγου μειωμένης εξασφάλισης Tier ΙΙ.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα