Αγορές

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές


Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές, με τα στοιχεία για τον ιαπωνικό πληθωρισμό να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών.

Ο δείκτης Nikkei του Τόκιο σημείωνε οριακές μεταβολές, ενώ ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,6%.

Στην Κίνα απώλειες 0,39% για τον Shanghai Composite στις 2.993 μονάδες, πτώση 1,71% για τον Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ στις 18.021 μονάδες και 0,9% για τον Kospi στη Σεούλ στις 2.781 μονάδες και ενώ ο δείκτης ASX στην Αυστραλία κινείται 0,2% υψηλότερα στις 7.784 μονάδες.  

Ο δομικός πληθωρισμός της Ιαπωνίας διαμορφώθηκε στο 2,5% τον Μάιο, ελαφρώς χαμηλότερα από το 2,6% που περίμεναν οι αναλυτές, αλλά υψηλότερα από το 2,2% του Απριλίου.

Ο «δομικός-δομικός» πληθωρισμός, ο οποίος εξαιρεί τις τιμές των νωπών τροφίμων και της ενέργειας και ο οποίος λαμβάνεται υπ’ όψιν για την κατάρτιση της νομισματικής πολιτικής της χώρας, διαμορφώθηκε στο 2,1% από 2,4% τον Απρίλιο.

Σημειώνεται πως το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ έθεσε την Ιαπωνία στην συναλλαγματική «λίστα παρακολούθησης», χωρίς ωστόσο να κατατάσσει τη χώρα σε αυτές που χειραγωγούν τα νομίσματά τους.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα