Τράπεζες

Attica Bank: Ράλι μετοχής με +24% σήμερα και +75% σε μία εβδομάδα!


Φρενήρη κούρσα της μετοχής της Attica Bank προκαλούν τα "καλά νέα" για την τράπεζα - ότι θα χρειασθεί πολύ λιγότερα κεφάλαια απ' ό,τι υπολογιζόταν, συνεπώς η ΑΜΚ θα είναι μικρότερη  και θα υλοποιηθεί σύμφωνα με τον σχεδιασμό, με νέο πρόσωπο στο "τιμόνι" την Ελένη Βρεττού, που αναλαμβάνει CEO.

Η μετοχή πραγματοποίησε σήμερα νέο εντυπωσιακό άλμα +28,5% και αυτή την ώρα κερδίζει 24% (στα 0,14 ευρώ), συνεχίζοντας το ράλι που ξεκίνησε από την περασμένη Τρίτη. Η άνοδος πραγματοποιείται με τεράστιο όγκο συναλλαγών (περίπου 1,7 εκατ. τεμάχια μέχρι στιγμής), στοιχείο που υποδηλώνει ύπαρξη αγοραστικού ενδιαφέροντος.

 Σε εβδομαδιαία βάση (από την περασμένη Πέμπτη), η μετοχή κερδίζει 75%(!), ανεβαίνοντας από τα 0,08 στα 0,14 ευρώ και αναδεικνύεται "πρωταθλήτρια" απόδοσης στο ΧΑ.

Πριν αρχίσει η ανάκαμψη και όσο διαρκούσε η "καταστροφολογία" για το μέλλον της τράπεζας η μετοχή της είχε υποστεί δραματική απαξίωση, πέφτοντας και κάτω από τα 0,07 ευρώ.

. Η αγορά ενσωματώνει στην αποτίμηση της τράπεζας τις νέες εκτιμήσεις για το ύψος των κεφαλαιακών αναγκών της, ενόψει της τιτλοποίησης του χαρτοφυλακίου κόκκινων δανείων 2 - 2,6 δισ. ευρώ.

Η απαιτούμενη ΑΜΚ προσδιορίζεται κοντά στα 400 εκατ. ευρώ, από 600 εκατ. που ήταν η πιο πρόσφατη εκτίμηση. Το ποσό αυτό είναι κοντά στην κεφαλαιακή ενίσχυση των 365 εκατ. ευρώ που έχουν συμφωνήσει να καλύψουν το ΤΧΣ, η Ellington και τοΤΜΕΔΕ.

Ο περιορισμός των κεφαλαιακών αναγκών της Attica Bank προκύπτει με βάση τη νέα εκτίμηση της DBRS, που έχει αναλάβει την αξιολόγηση των υπό τιτλοποίηση χαρτοφυλακίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο καναδικός οίκος αξιολογήσεων εκτιμά το κόστος (ζημία) των τιτλοποιήσεων Astir I και ΙΙ θα διαμορφωθεί κοντά στα 200 εκατ. ευρώ, έναντι 400 εκτ. ευρώ που ήταν οι αρχικοί υπολογισμοί στο "καταστροφολογικό"σενάριο.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα