Επιχειρήσεις

Autohellas: 180 εκατ. από JPMorgan με τιτλοποίηση


Χρηματοδότηση 180 εκατ. ευρώ εξασφαλίζει η Autohellas, τιτλοποιώντας απαιτήσεις της από συμβάσεις μακροχρόνιων μισθώσεων αυτοκινήτων.
 Η εταιρεία του ομίλου Βασιλάκη (Aegean κλπ) ανακοίνωσε τη σύναψη σχετικής συμφωνίας με την JPMorgan. Είναι η δεύτερη σύμβαση αυτού του τύπου, μετά την αντίστοιχη που είχε συνάψει το 2018 με την EBRD, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, τη γερμανική KFW και την EIF.

Η τιτλοποίηση του 2018 αφορούσε απαιτήσεις 72 εκατ. ευρώ και άνοιξε δρόμους στην ελληνική αγορά, καθώς ήταν η πρώτη που έγινε εκτός τραπεζικού τομέα. Η σύμβαση αυτή ολοκληρώθηκε με επιτυχία τον Ιούνιο και ακολουθεί η νέα, με πολύ μεγαλύτερο ποσό.

Η CFO της Autohellas Αντωνία Δημητρακοπούλου δήλωσε:

 «H συμφωνία αυτή διευρύνει τις εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης της Autohellas, διασφαλίζοντας ιδιαίτερα τη δυνατότητά μας για απρόσκοπτη ανάπτυξη με ιδιαίτερα ανταγωνιστικούς όρους για τους πελάτες μας στον τομέα των μακροχρόνιων μισθώσεων.
  » Παράλληλα, απελευθερώνει ίδια κεφάλαια για την περαιτέρω ανάπτυξή μας στις βραχυχρόνιες μισθώσεις που σταδιακά ανακάμπτουν, καθώς και για την ιδιαίτερα σημαντική και αναγκαία επένδυσή μας στην ηλεκτροκίνηση.
  »Το 2021 έχουμε επενδύσει σε αγορά περίπου 7.000 νέων αυτοκινήτων μόνο στην Ελλάδα. Σ' αυτά συμπεριλαμβάνονται περισσότεροι από 10 διαφορετικοί τύποι ηλεκτρικών για το στόλο βραχυχρόνιων ενοικιάσεων».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα