Χρηστικά

Αυστηροποιείται το θεσμικό πλαίσιο για το Airbnb


Αυστηρότερο πλαίσιο για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις ετοιμάζει η κυβέρνηση, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας. 

«Θα πρέπει να γίνει διαχωρισμός στη μέση ελληνική οικογένεια που μισθώνει ένα ακίνητο, με τις εταιρίες που μισθώνουν δεκάδες ακίνητα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός μιλώντας σε εκδήλωσης του Συνδέσμου Ελληνικού Τουριστικών Επιχειρήσεων, για την παρουσίαση του σχεδίου «Εθνική Στρατηγική για τον Ελληνικό Τουρισμό 2030».

Υπέρ της βελτίωσης του θεσμικού πλαισίου που διέπει το Airbnb στην Ελλάδα τάχθηκε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος, ο οποίος σημείωσε χαρακτηριστικά «το θεσμικό πλαίσιο που πρέπει να αλλάξει, καθώς επιτρέπει σε επιχειρηματικούς ομίλους υπό το μανδύα της βραχυχρόνιας μίσθωσης να ασκούν δραστηριότητα πλήρως ανταγωνιστική προς τα ξενοδοχεία ή τα ενοικιαζόμενα δωμάτια με ότι αυτό συνεπάγεται ως προς την εισφοροδιαφυγή. Ανάμεσα στις προτάσεις που έχουν κατατεθεί είναι κατά το πρότυπο και άλλων ευρωπαϊκών πόλεων να δοθεί η δυνατότητα στους δήμους να θέτουν όρια στην άσκηση της δραστηριότητας».

Να επισημάνουμε ότι τους προηγούμενους μήνες, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων πραγματοποίησε σαρωτικούς ελέγχους για τις παράνομες μισθώσεις τύπου Airbnb, μετά τη διαπίστωση ότι οι πληρότητες στα δηλωμένα ακίνητα φτάνουν στο 100%.

Οι έλεγχοι αφορούσαν στα στοιχεία των ακινήτων που έχουν δηλωθεί στο Taxisnet, αλλά και τις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών και των πιστωτικών καρτών των ιδιοκτητών ακινήτων, προκειμένου να διαπιστώσουν αδήλωτες πιστώσεις λογαριασμών.


 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες Airbnb