Οικονομία

Citi: Θετική σύσταση για τις ελληνικές τράπεζες


Θετική σύσταση για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες διατηρεί η Citi, μετά και την αναβάθμισή τους από τον οίκο Moody's.

Ο αμερικανικός οίκος εντοπίζει μεγαλύτερη αξία στα Tier II της Τράπεζας Πειραιώς, καθώς διαπραγματεύεται υψηλότερα από άλλους τραπεζικούς τίτλους, σημειώνοντας παράλληλα πως η Τρ. Πειραιώς ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της τιτλοποίησης «Sunrise I» ύψους 7,2 δισ. ευρώ. Επιπλέον, το senior ομόλογα των ελληνικών τραπεζών που βγαίνουν από τη βαθμίδα «CCC», όπως επισημαίνει η Citi, θα πρέπει να χρησιμεύσουν για την αύξηση της επενδυτικής βάσης που είναι υποστηρικτική μεσοπρόθεσμα.

Χθες, η Moody's, αναβάθμισε (κατά δύο βαθμίδες) τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση του αξιόχρεου των καταθέσεων της Eθνικής Τράπεζας, της Eurobank και της Αlpha Bank σε «B2» από «Caa1» και της Τράπεζας Πειραιώς σε «B3» από «Caa2», ενώ παράλληλα, αναβάθμισε και τις μακροπρόθεσμες αξιολογήσεις για τον κίνδυνο αντισυμβαλλομένου (Counterparty Risk Assessments, CRA) της Eθνικής Τράπεζας, της Eurobank και της Αlpha Bank σε «Ba3» από «B1» και της Τράπεζας Πειραιώς σε «B1» από «B2».

Επιπλέον, η Moody's προχώρησε σε αναβάθμιση και της βασικής αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας (BCA) της Eθνικής Τράπεζας, της Αlpha Bank και της Eurobank σε «Β3» από «Caa1» και της Τράπεζας Πειραιώς σε «Caa1» από «Caa2».

 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης