Τράπεζες

Credit Suisse: Ζημιές $1,6 δις στο δ' τρίμηνο - Έρχονται 2.700 απολύσεις


Ζημιές προ φόρων $1,6 δισ. προβλέπει η Credit Suisse στο δ’ τρίμηνο, ενώ αναμένεται να ζητηθεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 4 δισ. δολ..

Η ελβετική τράπεζα θα προχωρήσει σε έκτακτη γενική συνέλευση των μετοχών ώστε να πάρει το "πράσινο φως" για την ΑΜΚ. όπως μεταδίδει το Bloomberg, ενώ το πλάνο μείωσης του κόστους εμπεριέχει 2.700 απολύσεις, κατά το τέταρτο τρίμηνο, με απώτερο σκοπό να τις 9.000 περικοπές θέσεων έως το 2025.

Η Credit Suisse έκανε γνωστό ότι παραμένουν οι εκροές περιουσιακών στοιχείων περί το 6% των υπό διαχείριση στοιχείων ενεργητικού στο τέλος του γ΄ τριμήνου, με την τάση είναι ίδια τις πρώτες 15 ημέρες του Οκτωβρίου. 

«Οι μεγάλου εύρους καθαρές εκροές στο τμήμα διαχείρισης περιουσίας, τη βασική δραστηριότητα της τράπεζας όπως και της Τράπεζας της Ελβετίας, είναι πολύ ανησυχητικές, ακόμη περισσότερο γιατί η τάση αυτή δεν έχει ακόμη αναστραφεί», όπως υπογραμμίζει ο αναλυτής της Bank Vontobel, Andreas Venditti, και προσθέτει πως «η Credit Suisse πρέπει να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη όσο το δυνατόν γρηγορότερα, όμως αυτό είναι πιο εύκολο να το πεις παρά να το κάνεις».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα