ΕΥΖην

Denis Villeneuve: "Cut - paste" οι ταινίες της Marvel


Στη λίστα των σκηνοθετών που εκφράζουν αποστροφή για το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel προστέθηκε ο Denis Villeneuve (Ντενί Βιλνέβ).

Μιλώντας στην El Mundo πριν από την πρεμιέρα της δικής του διασκευής του "Dune" με πρωταγωνιστή τον Τιμοτέ Σαλαμέ, ο Βιλνέβ εκτίμησε ότι πολλές από τις ταινίες που κυριαρχούν στις κινηματογραφικές οθόνες τα τελευταία χρόνια στερούνται πρωτοτυπίας.

«Ίσως το πρόβλημα είναι ότι έχουμε μπροστά μας πάρα πολλές ταινίες της Marvel που δεν είναι τίποτα περισσότερο από "cut - paste" (αποκοπή και επικόλληση) άλλων» υποστήριξε. «Ίσως αυτοί οι τύποι ταινιών να μας έχουν μετατρέψει λίγο σε ζόμπι» πρόσθεσε.

Ωστόσο, σημείωσε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν πολλές «σπουδαίες και ακριβές ταινίες μεγάλης αξίας» επικαλούμενος το έργο σκηνοθετών όπως ο Κρίστοφερ Νόλαν και ο Αλφόνσο Κουαρόν.

«Απλώς σκεφτείτε τη χρυσή εποχή του Χόλιγουντ για να δείτε ότι οι εμπορικές ταινίες μπορούν να αποτελέσουν μια διαφορετική καλλιτεχνική πρόταση και, επομένως, πολιτική» πρόσθεσε. «Ποτέ δεν ένιωσα ότι είναι ζημία ή εμπόδιο να έχω έναν γενναιόδωρο προϋπολογισμό για να κάνω αυτό που ήθελα να κάνω» είπε.

Σε συνέντευξη του στο Premiere, ο Βιλνέβ μιλά επίσης για την ομοιότητα πολλών ταινιών της Marvel, λέγοντας: «Το θέμα είναι ότι όλες αυτές οι ταινίες είναι φτιαγμένες από το ίδιο καλούπι. Ορισμένοι κινηματογραφιστές μπορεί να προσθέσουν λίγο χρώμα σε αυτό, αλλά όλες είναι φτιαγμένες στο ίδιο εργοστάσιο» αναφέρει.

Η ταινία "Dune" μεταφορά της θρυλικής saga επιστημονικής φαντασίας του Φρανκ Χέρμπερτ του 1965, αναμένεται στους κινηματογράφους και στο HBO Max στις 22 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης