Χρηστικά

ΑΑΔΕ: «Προσκλήσεις» για επανένταξη στις 72 και 120 δόσεις


Δεύτερη ευκαιρία σε περίπου 200.000 φορολογούμενους να επανενταχθούν στις ρυθμίσεις των 72 και 120 δόσεις, δίνει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Οσοι δεν ανταποκριθούν στην πρόσκληση για επανένταξη,  θα βρεθούν αντιμέτωποι με κατασχέσεις και δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών

Η ΑΑΔΕ θα αποστείλει ηλεκτρονικά μηνύματα στους εν λόγω φορολογούμενους μετά το Πάσχα, όπου θα τους ενημερώνει πως μπορούν να επανενταχθούν στα σχήματα των ρυθμίσεων.  Τα ηλεκτρονικά «ραβασάκια» της ΑΑΔΕ θα έχουν ως αποδέκτες οφειλέτες οι οποίοι υπό το βάρος της ενεργειακής κρίσης έχασαν τις ρυθμίσεις των 120 δόσεων και των 72 δόσεων μέχρι την 1η Φεβρουαρίου 2023 καθώς σταμάτησαν να πληρώνουν τις μηνιαίες δόσεις.

Απαραίτητες προϋποθέσεις για να καταστεί εφικτή  επανένταξη, είναι οι εξής: πρώτον η υποβολή αίτησης στις πλατφόρμες να γίνει έως το τέλος Ιουλίου και δεύτερον ο φορολογούμενος να καταβάλλει δύο μηνιαίες δόσεις, την τρέχουσα και άλλη μία.

Επίσης, αν οι φορολογούμενοι έχουν άλλες αρρύθμιστες οφειλές, θα πρέπει μέσα σε ένα μήνα από την επικύρωση της αναβίωσης να τις εντάξουν στη πάγια ρύθμιση των 24 - 48 δόσεων.

Ακόμη, όσοι είχαν ενταχθεί στην πάγια ρύθμιση των 24-48 δόσεων και την έχασαν έχουν τη δυνατότητα εντός μηνός από την υπαγωγή των νέων οφειλών στη ρύθμιση των 36 ή 72 δόσεων να εντάξουν εκ νέου τις οφειλές της απολεσθείσας ρυθμίσεως στην πάγια ρύθμιση των 24 ή 48 δόσεων.

Να σημειωθεί ότι αν δεν καταβληθούν δύο συνεχόμενες μηνιαίων δόσεων ή καθυστερήσει η καταβολή των 2 τελευταίων δόσεων της ρύθμισης για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των δύο μηνών, η ρύθμιση χάνεται με συνέπεια την υποχρεωτική άμεση καταβολή του υπόλοιπου των οφειλών. Αυτό, όπως προαναφέρθηκε, σημαίνει δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών και κατασχέσεις

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα