Πολιτική

Δήμας: Ενδιαφέρον από Κατάρ για το Elevate Greece


Ξεκίνησε η διερεύνηση των σχέσεων Ελλάδας και Κατάρ στην επιστημονική και τεχνολογική συνεργασία. Σε διαδικτυακή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, όπως έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας, συζητήθηκαν οι βέλτιστες πρακτικές και εμπειρίες στην ανάπτυξη των οικοσυστημάτων καινοτομίας με στόχο την χάραξη πολιτικής συνεργασίας για το μέλλον.

Συγκεκριμένα όπως γράψε ο υφυπουργός:

«Πρώτο βήμα διεύρυνσης των σχέσεων Ελλάδας - Κατάρ για την ανάπτυξη Επιστημονικής και Τεχνολογικής συνεργασίας. Συζητήσαμε για τις βέλτιστες πρακτικές και μοιραστήκαμε τις εμπειρίες μας στην ανάπτυξη των οικοσυστημάτων καινοτομίας με στόχο την χάραξη πολιτικής συνεργασίας για το μέλλον.

Ελλάδα και Κατάρ έχουμε υπογράψει συμφωνία για την οικονομική και τεχνολογική συνεργασία από το 2009. Αποφασίσαμε να εξετάσουμε όλα τα περιθώρια εμβάθυνσης και διεύρυνσης της, τόσο σε θέματα επιστημονικών τομέων κοινού ενδιαφέροντος, όσο και ερευνητικών συνεργασιών.

Η αντιπροσωπεία του Κατάρ έδειξε έντονο ενδιαφέρον για τις δράσεις των Ερευνητικών Κέντρων, αλλά και για την εξέλιξη του Elevate Greece».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα