Πολιτική

Δραγασάκης: Το ασυμβίβαστο ...εξαφανίστηκε για τη νέα πρόεδρο της Επ. Κεφαλαιαγοράς


«Το δόγμα: «για όποιον είναι "δικός μας", δεν υπάρχει ασυμβίβαστο» συνιστά, πέρα από κραυγαλέα ασυνέπεια, αυτογελoιοποίηση», αναφέρει ο πρώην αντπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης σχολιάζοντας με ανάρτησή του στο facebook τον διορισμό της Βασιλικής Λαζαράκου, υποψήφιας ευρωβουλευτού με τη ΝΔ στις τελευταίες ευρωεκλογές, ως προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Ο Γ. Δραγασάκης παραπέμποντας στην πρόσφατη απομάκρυνση της Βασιλικής Θάνου από την ηγεσία της Επιτροπής Ανταγωνισμού, λόγω ταύτισης με τον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι εφαρμόζει προκλητικά δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Το σχόλιο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ είναι το εξής:

«Σήμερα αναδείχθηκε η νέα Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Για την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη που μηχανορραφεί δήθεν "πολιτικά ασυμβίβαστα" για να ελέγξει ασφυκτικά το κράτος & τους θεσμούς, αλλά & να διώξει όσους αντιλαμβάνεται ως «αντιπάλους» της, το ότι η νέα Πρόεδρος ήταν υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ στις εκλογές του περασμένου Μαΐου δεν συνιστά "πρόβλημα". Χωρίς καμία αιχμή για το πρόσωπο, η κυβέρνηση, όπως έχει αποδείξει πολλές φορές σε λίγο διάστημα εφαρμόζει προκλητικά δύο μέτρα & δύο σταθμά. Το δόγμα όμως «για όποιον είναι "δικός μας", δεν υπάρχει ασυμβίβαστο» συνιστά, πέρα από κραυγαλέα ασυνέπεια, αυτογελoιοποίηση».

Επίσης, μιλώντας στη σημερινή συνεδρίαση της Επιιτροπής ΔΕΚΟ της Βουλής, με θέμα τον διορισμό νέου προέδρου του ΔΣ της Επιτροπής Κεφαλαιοαγοράς, έθιξε το θέμα της πολιτικής συνέπειας και πολιτικών αρχών στο θέμα των ασυμβιβάστων, αναφέροντας:

«Η κυρία Λαζαράκου υπήρξε υποψήφια ευρωβουλευτής. Για εμάς αυτό δεν αποτελεί μειονέκτημα. Προσωπικά θα το θεωρούσα και πλεονέκτημα ένας άνθρωπος, ένας επιστήμων που έχει διοικητική εμπειρία, να αποκτά και πολιτικές εμπειρίες. Όμως, εδώ χρειάζεται μια συνέπεια η πολιτική, χρειάζεται κοινές αρχές. Προχθές συζητήσαμε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, αφήνω την κυρία Θάνου, υπήρχαν δύο εισηγητές, οι οποίοι με το νέο νόμο κύριε Σταϊκούρα πια, θεωρείται ότι έχουν ασυμβίβαστο με το επιχείρημα ποιο; Ότι ο ένας ήταν  κάποτε υπάλληλος στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης και ο άλλος υπήρξε κάποτε στο δικό σας γραφείο.

Δεν μπορούμε στη μία να θεωρούμε ασυμβίβαστο τέτοιες απλές ιδιότητες εργασιακές σχέσεις και από την άλλη να θεωρούμε συμβατό την ιδιότητα του υποψήφιου ευρω-βουλευτή, που επαναλαμβάνω, εμείς, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα πάνω σε αυτό. Ή άλλο παράδειγμα, υποχρεωθήκαμε  να φύγει η κυρία Κατσέλη από διοικητής της Εθνικής Τράπεζας, διότι υπήρξε κάποτε Πρόεδρος κόμματος και  αυτό θεωρήθηκε πολιτικό ασυμβίβαστο από τους θεσμούς κ.λπ., ενώ και η Εθνική Τράπεζα εποπτεύεται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ενώ για την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και ορθά, δεν μας ενοχλεί το ότι  η προτεινόμενη υπήρξε υποψήφια ευρωβουλευτής. Θέτω ένα θέμα πολιτικής συνέπειας, πολιτικών αρχών, διότι αυτό είναι στοιχείο της δημοκρατίας.»

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα