Τράπεζες

Δυστοκία στην Attica Bank- Εγείρεται θέμα ιδιωτικοποίησης


Ουδείς γνωρίζει πλέον πού μπορεί να καταλήξει η διοικητική κρίση που ξέσπασε στην Attica Bank και οδήγησε στην αποχώρηση/απομάκρυνση του προέδρου της Παν. Ρουμελιώτη, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος Θ. Πανταλάκης αρνήθηκε να παραιτηθεί, αγνοώντας την υπόδειξη-απαίτηση του βασικού μετόχου (ΕΦΚΑ).

Η κυβέρνηση που μπορεί να επιβάλει λύσεις μέσω του ΕΦΚΑ, δεν έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της  - ή μάλλον δεν έχει καταλήξει σε αποφάσεις, οι οποίες μάλιστα θα προκαλούσαν περαιτέρω κλιμάκωση της αντιπαράθεσης με τον Διοικητή της ΤτΕ.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ο ΕΦΚΑ που είχε ζητήσει τη σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης για εκλογή νέου ΔΣ ανακάλεσε σήμερα το αίτημα του και το υπάρχον ΔΣ που συνεδρίασε εκτάκτως δεν κατέληξε σε αποφάσεις. Η εκλογή προέδρου ανεβλήθη για την επόμενη συνεδρίαση.

Ετσι ο Θ. Πανταλάκης παραμένει στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου με τη στήριξη της ΤτΕ, ο πρώην επικεφαλής του ΤΧΣ Γ. Μιχελής που είχε προταθεί ως νέος πρόεδρος εμφανίζεται απρόθυμος να εμπλακεί και η εκκρεμότητα παρατείνεται.

Κι ενώ υπάρχει δυστοκία στη λήψη αποφάσεων για τα διοικητικά, όλως περιέργως - και χωρίς να έχει καμία αρμοδιότητα – στο ΔΣ ετέθη σήμερα θέμα ιδιωτικοποίησης της τράπεζας ή συμμετοχής στρατηγικού επενδυτή  στο μετοχικό της κεφάλαιο.

Μόνοι αρμόδιοι για να συζητήσουν και να αποφασίσουν παραχώρηση πλειοψηφικού ή στρατηγικού πακέτου είναι βέβαια οι βασικοί μέτοχοι, ο ΕΦΚΑ και το ΤΜΕΔΕ που κατέχουν συνολικά πάνω από 78%. Η τελική απόφαση θα ληφθεί βέβαια από την κυβέρνηση.

Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία πληροφορία ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε ιδιωτικοποίηση της Attica Bank. Προκαλεί λοιπόν ερωτηματικά το γεγονός ότι ετέθη τέτοιο θέμα κατά τη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της τράπεζας…

Διαβάστε επίσης