Πολιτική

Εκκλησία: "Πόρτα" στην πολιτική ηγεσία για τον γάμο ομοφύλων


Μετρώντας τις δικές της δυνάμεις της και την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης, η Ιεραρχία της Εκκλησίας αναγκάστηκε να αποδεχθεί ως τετελεσμένο το νέο θεσμικό  πλαίσιο για τον γάμο ομοφύλων. Ομως δεν το έχει "χωνέψει" ακόμη. Και τώρα βρίσκει την ευκαιρία να εκφράσει ξανά την δυσφορία της και να αποδοκιμάσει εμπράκτως την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία για τη στάση τους στο συγκεκριμένο θέμα:

Αποκλείει εμμέσως την Πρόεδρο της Δημοκρατίας,τον πρωθυπουργό, τους εκπροσώπους της κυβέρνησης, της Βουλής και των κομμάτων από τους εορτασμούς για την Κυριακή της Ορθοδοξίας.

Η Ιερά Σύνοδος εξέδωσε ανακοίνωση ενημερώνοντας πως οι εορτασμοί θα πραγματοποιηθούν στη Μονή Πετράκη και όχι στη Μητρόπολη Αθηνών, όπως συνέβαινε παραδοσιακά.

Στην εκδήλωση δεν προσκαλούνται η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας, ενώ εκπρόσωποι της Εκκλησίας της Ελλάδος δεν θα παραστούν στο τραπέζι που γίνεται στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις η Προεδρία της Δημοκρατίας εξέδωσε ανακοίνωσε με την οποία ενημερώνει πως η ηγεσία της Εκκλησίας έχει ήδη προσκληθεί στις εκδηλώσεις.

«Ο Πρόεδρος και τα Μέλη της Δ.Ι.Σ. είναι πάντα ευπρόσδεκτοι στο Προεδρικό Μέγαρο. Παράλληλα όμως είναι σεβαστή και η απόφασή τους ως προς το αν θα αποδεχθούν την πρόσκληση», τονίζεται στην ανακοίνωση της Προεδρίας.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα