Διεθνή

Aνακοίνωση του Τουρικού ΥΠΕΞ για τις επιθέσεις των Ισραηλινών στην Συρία


Για πράξη δολιοφθοράς κατά των προσπαθειών της Συρίας να διασφαλίσει ειρήνη, σταθερότητα και ασφάλεια κατηγορεί το Ισραήλ το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, με αφορμή τον βομβαρδισμό κυβερνητικών κτιρίων στη Δαμασκό, μεταξύ των οποίων και το υπουργείο Άμυνας καθώς και το προεδρικό μέγαρο.

Στην επίσημη ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας καταδικάζει σφοδρά την επίθεση, την οποία χαρακτηρίζει «παραβίαση του διεθνούς δικαίου» και «απειλή για την περιφερειακή ειρήνη». 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Οι επιθέσεις του Ισραήλ κατά της Δαμασκού, μετά τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του στο νότιο τμήμα της Συρίας, αποτελούν πράξη δολιοφθοράς κατά των προσπαθειών της Συρίας να εξασφαλίσει ειρήνη, σταθερότητα και ασφάλεια."

"Ο συριακός λαός έχει τώρα μια ιστορική ευκαιρία να ζήσει σε ειρήνη και να ενταχθεί στη διεθνή κοινότητα."

"Όλοι οι εμπλεκόμενοι που έχουν δεσμευτεί να αξιοποιήσουν αυτή την ευκαιρία πρέπει να συμβάλουν στις προσπάθειες της συριακής κυβέρνησης για την αποκατάσταση της ηρεμίας".

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις