Διεθνή

Φορτίο νάφθας αναχωρεί από τις ΗΠΑ προς τη Βενεζουέλα-Πλοίο ελληνικών συμφερόντων


Το πρώτο φορτίο νάφθας από τις ακτές των Ηνωμένων Πολιτειών με προορισμό τη Βενεζουέλα αναμένεται να αποσταλεί εντός του Σαββατοκύριακου από την εταιρεία εμπορίας εμπορευμάτων Vitol, στο πλαίσιο συμφωνίας που έχει συναφθεί με την αμερικανική κυβέρνηση.

Την πληροφορία αυτή μετέφεραν στο Reuters δύο πηγές με γνώση της υπόθεσης, οι οποίες ζήτησαν να διατηρηθεί η ανωνυμία τους.

Για τη μεταφορά του φορτίου, η Vitol έχει ναυλώσει το πλοίο ελληνικών συμφερόντων Hellespont Protector, το οποίο θα αναλάβει την παράδοση της νάφθας στη Βενεζουέλα.

Η νάφθα αποτελεί πετροχημικό παράγωγο ζωτικής σημασίας για τη χώρα, καθώς χρησιμοποιείται για την αραίωση του βαρέος αργού πετρελαίου της Βενεζουέλας, διευκολύνοντας τόσο τη μεταφορά όσο και τη διαδικασία επεξεργασίας του.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις