Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε σήμερα ότι αναμένει μια εποικοδομητική συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης συνόδου τους την Παρασκευή στην Αλάσκα, με βασικό στόχο τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.
Παράλληλα, ο Τραμπ εξέφρασε την απογοήτευσή του για την άρνηση του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία ως μέρος μιας πιθανής ειρηνευτικής συμφωνίας, που θα μπορούσε να βάλει τέλος στη σύρραξη.
«Θα μιλήσω στον Βλαντίμιρ Πούτιν και θα του πω πως πρέπει να τερματίσει αυτόν τον πόλεμο. Πρέπει να τον τερματίσει», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους.
Επιπλέον, ανέφερε ότι μια μελλοντική συνάντηση ενδέχεται να περιλαμβάνει και τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι,.