Τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Νικόλαο Καλογερή, επισκέφθηκε σήμερα ο πρέσβης της Χιλής στην Αθήνα, Juan Manuel Pino Vásquez, σε μια συνάντηση με ιδιαίτερο πολιτιστικό και οικονομικό ενδιαφέρον. Οι δύο άνδρες συζήτησαν, μεταξύ άλλων, τη δυνατότητα συνεργασιών στον τομέα της εξαγωγής τοπικών προϊόντων, με έμφαση στο τυρί και το κρασί της Κρήτης.
Η επίσκεψη του πρέσβη στο νησί πραγματοποιείται με αφορμή το 24ο Διεθνές Πολιτιστικό Αντάμωμα που διοργανώνει ο Χορευτικός Όμιλος Χανίων «Ο Ψηλορείτης», στις 13 και 14 Ιουλίου. Μαζί του βρέθηκαν και αντιπροσωπείες χορευτικών συγκροτημάτων από τη Χιλή και τα Νησιά Κουκ, αλλά και μέλη του ίδιου του Ομίλου «Ψηλορείτη».
Η συζήτηση ξεκίνησε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων και εξελίχθηκε σε θερμό και ευχάριστο κλίμα. Ο πρέσβης αναφέρθηκε στα κομβικά σημεία της ιστορίας της Χιλής, δίνοντας έμφαση στους αγώνες για την ανεξαρτησία και την ιδιαίτερη σημασία της ελληνικής κοινότητας που ζει στη χώρα του. Η πολιτιστική αυτή συνάντηση αποτέλεσε ευκαιρία για να αναδειχθεί η σημασία της διαπολιτισμικής γνωριμίας και της συνεργασίας, μέσα από τον διάλογο, τις τέχνες και τις παραδόσεις.