Δύο υπάλληλοι του ΔΕΔΔΗΕ συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) για την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στην Κερατέα και επεκτάθηκε σε περιοχές της νοτιοανατολικής Αττικής.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι συλληφθέντες κατηγορούνται για παραλείψεις στη συντήρηση του δικτύου. Η έρευνα της ΔΑΕΕ, που βασίστηκε σε μαρτυρίες κατοίκων και πόρισμα πραγματογνώμονα, έδειξε ότι η φωτιά ξεκίνησε από κομμένο καλώδιο του ΔΕΔΔΗΕ. Ο σπινθήρας από το καλώδιο άναψε ξερά χόρτα στη βάση κολώνας και, λόγω των ισχυρών ανέμων, η πυρκαγιά εξαπλώθηκε ταχύτατα.
Οι δύο άνδρες προσήχθησαν αρχικά επειδή πήγαν να αποκαταστήσουν τη βλάβη, ωστόσο υποστηρίζουν ότι δεν είναι υπεύθυνοι για τη συντήρηση του δικτύου, αλλά μόνο για την επιδιόρθωση ζημιών. Οι αρχές αναζητούν ακόμη ένα στέλεχος του ΔΕΔΔΗΕ, υπεύθυνο για την εκμετάλλευση, συντήρηση και λειτουργία του δικτύου στα Μεσόγεια.
Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν αύριο στον εισαγγελέα, ενώ η δικογραφία βρίσκεται σε εξέλιξη.
Σύμφωνα με δορυφορικά στοιχεία της Υπηρεσίας Copernicus (λήψη 9/8/2025, 12:19), η πυρκαγιά έχει κατακάψει 15.808 στρέμματα γης.