Πρωτοφανές περιστατικό στη Χίο : Ο εργοδηγός που επιβλέπει την κατασκευή του δικαστικού μεγάρου κλείδωσε μέσα στο εργοτάξιο τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Σταύρο Μιχαηλίδη ο οποίος πήγε να ενημερωθεί για την πορεία υλοποίησης του έργου.
Στην συνέχεια αρνήθηκε να του ανοίξει την έξοδο, ισχυριζόμενος οτι ο βουλευτής μπήκε "παράνομα" στο εργοτάξιο και οτι για να του ανοίξει έπρεπε να πάρει άδεια από τον εργολάβο.
Σημειώνεται οτι ο πρωταγωνιστής του επεισοδίου εργοδηγός είναι τοπικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας.
Ο Μιχαηλίδης πέρασε στις 8 και 20 το πρωί να δεί την εξέλιξη της κατασκευής του νέου δικαστικού μεγάρου, και αφού έμεινε μέσα για για να δεί το υπό κατασκευή κτίριο, ο εργολάβος τον κλείδωσε μέσα με λουκέτο.
Η ιστοσελίδα alithia.gr δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει το βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κλειδωμένο μέσα στο κτίριο να ζητά από τον εργολάβο να ανοίξει την κλειδαριά για να βγεί έξω.
Ο εργολάβος του έργου, Κωνσταντίνος Χούσος, δήλωσε ότι «πρόκειται για μια άκρως επικίνδυνη και αδικαιολόγητη ενέργεια που θα μπορούσε να έχει σοβαρές συνέπειες. Ο χώρος του εργοταξίου διέπεται από αυστηρούς κανόνες ασφάλειας και καμία είσοδος τρίτων δεν επιτρέπεται χωρίς την κατάλληλη ενημέρωση και προστασία».