Πολιτική

Επιστολική ψήφος: Εκπνέει τη Δευτέρα η προθεσμία για τις ευρωεκλογές


«Πέντε ημέρες έμειναν ακόμη για να στείλετε πίσω την επιστολική σας ψήφο αν μένετε στην Ελλάδα!», αναφέρει σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως.

«Η προθεσμία για παραλαβή courier από τη διεύθυνση που έχετε δηλώσει είναι μέχρι την Δευτέρα 3/6, ενώ εάν παραδώσετε τον φάκελο σε κατάστημα της εταιρείας courier η προθεσμία είναι μέχρι την Τρίτη 4/6.

Για περισσότερες πληροφορίες στο https://epistoliki.ypes.gov.gr/ επιλέγοντας “οδηγίες επιστολικής ψήφου”», αναφέρει στην ανάρτησή της.

Για να καταμετρηθούν οι επιστολικές ψήφοι πρέπει να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους έως και το Σάββατο 8 Ιουνίου και ώρα 17:00.

Αν ο εκλογέας βρίσκεται στην Ελλάδα, και επιλέξει να αποστείλει τον φάκελο από τον χώρο του καλώντας υπάλληλο ταχυδρομικής εταιρείας, η καταληκτική ημερομηνία αποστολής είναι η Δευτέρα 3 Ιουνίου.

Σε περίπτωση που προσέλθει σε ένα από τα καταστήματα της εταιρείας για να παραδώσει τον φάκελο επιστροφής επιστολικής ψήφου, η καταληκτική ημερομηνία είναι η Τρίτη 4 Ιουνίου.

Αν βρίσκεται στο εξωτερικό, ο φάκελος έπρεπε να έχει αποσταλεί έως και την Τρίτη 28 Μαΐου.

Αν αποσταλούν φάκελοι μετά τις ανωτέρω ημερομηνίες, είναι πιθανό να μην φτάσει εγκαίρως.

Οι εκλογείς θα λάβουν επιβεβαίωση ότι η επιστολική τους ψήφος έχει παραληφθεί στα στοιχεία επικοινωνίας που δηλώσαν κατά την εγγραφή τους. Αν για οποιοδήποτε λόγο ο φάκελός δεν παραληφθεί, τότε θα ειδοποιηθούν στα στοιχεία επικοινωνίας που έχουν δηλώσει και θα μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα με φυσική παρουσία στο εκλογικό τους τμήμα από τις 11:00 έως τις 19:00 την ημέρα των ευρωεκλογών.

Μπορείτε να επισκεφτείτε την εφαρμογή «Μάθε πού ψηφίζεις» του Υπουργείου Εσωτερικών στο mpp.ypes.gov.gr για να εντοπίσετε το εκλογικό τμήμα στο οποίο μπορείτε να ψηφίσετε.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις