Επιχειρήσεις

Επιστρέφει στην ελληνική αγορά η εταιρεία ηλεκτρικών πατινιών Lime


Η Lime, η μεγαλύτερη εταιρεία κοινόχρηστων ηλεκτρικών πατινιών στον κόσμο, ανακοίνωσε την επιστροφή της στους ελληνικούς δρόμους. Από σήμερα, 29 Μαΐου, η Lime επαναφέρει επίσημα τα ηλεκτρικά πατίνια της στη Θεσσαλονίκη, ενώ θα ακολουθήσει η Αθήνα, όπου η υπηρεσία θα γίνει διαθέσιμη στην αθηναϊκή ριβιέρα τον επόμενο μήνα.

"Η Lime έχει μια ιδιαίτερη σχέση με την Ελλάδα και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που επιστρέφουμε. Πριν από την πανδημία, είχαμε παρατηρήσει πολύ μεγάλη ζήτηση στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, με πάρα πολλούς αναβάτες που αξιοποιούσαν καθημερινά τις δυνατότητες που προσφέρει η μικρο-κινητικότητα. Είμαστε χαρούμενοι που επιστρέφουμε με αναβαθμισμένα ηλεκτρικά πατίνια και τη δέσμευση να επενδύσουμε μακροπρόθεσμα στην Ελλάδα, προσφέροντας νέους οικονομικούς, ασφαλείς και βιώσιμους τρόπους μετακίνησης. Η πρόθεσή μας είναι να ενισχύσουμε τις σύντομες μετακινήσεις, μικρότερες των 10 χλμ., με βολικές, μηδενικών εκπομπών, επιλογές μεταφοράς μέσω της εφαρμογής της Lime, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη ενός πιο πράσινου συστήματος μεταφορών, προσβάσιμο σε όλους", εξηγεί ο Wayne Ting, CEO της Lime.

Η Lime ήταν η πρώτη εταιρεία μικρο-κινητικότητας που σημείωσε κερδοφορία για ολόκληρο το έτος 2022 βάσει του προσαρμοσμένου EBITDA. Το 2023, η Lime επιβεβαίωσε το βιώσιμο μοντέλο επιχειρηματικότητάς της πετυχαίνοντας μια ακόμη χρονιά ρεκόρ σε μικτές κρατήσεις, προσαρμοσμένο EBITDA και συνολικές διαδρομές, ξεπερνώντας το ρεκόρ της για το 2022:

Ρεκόρ μικτών κρατήσεων ύψους $616 εκατ., αύξηση 32% σε σχέση με το 2022

Θετικό EBITDA για ολόκληρο το έτος, και προσαρμοσμένο EBITDA άνω των $90 εκατ., αύξηση άνω του 500% σε σχέση με το 2022

Ρεκόρ 156 εκατ. διαδρομών το 2023 (περίπου 5 διαδρομές κάθε δευτερόλεπτο για ολόκληρο το έτος), ενώ ξεπεράστηκαν οι 500 εκατ. διαδρομές συνολικά

Η επιστροφή των υπηρεσιών της Lime στην Ελλάδα ήταν μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες της εταιρείας, καθώς πλέον η εταιρεία έχει σταθεροποιηθεί αρκετά ώστε να επενδύσει εκ νέου. Μετά τα εξαιρετικά αποτελέσματα του 2023, ήταν προφανές για τη Lime ότι η επιστροφή στην Ελλάδα το 2024 αποτελούσε μέρος του σχεδίου επέκτασής της παγκοσμίως. Καθώς η Lime σχεδιάζει να φέρει χιλιάδες ηλεκτρικά πατίνια στις δύο μεγάλες ελληνικές πόλεις, η εταιρεία θα δημιουργήσει άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας στην περιοχή και θα επενδύσει περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ μακροπρόθεσμα για να υποστηρίξει την έναρξη των υπηρεσιών.

Πριν τον περιορισμό των λειτουργιών της Lime λόγω της πανδημίας του Covid, η υπηρεσία σύντομων διαδρομών με τα ηλεκτρικά πατίνια της ήταν πολύ επιτυχημένη και την χρησιμοποιούσαν ευρέως οι πολίτες: τον Ιούνιο του 2020 η Lime είχε σημειώσει 1 εκατ. διαδρομές στη Θεσσαλονίκη, ενώ στην Αθήνα είχε συγκεντρώσει περίπου 20.000 ενεργούς χρήστες τον μήνα. Η επιστροφή της Lime στην Ελλάδα έρχεται με την φιλοδοξία τόσο να προσφέρει πράσινες και αξιόπιστες λύσεις μεταφοράς, όσο και να γίνει μέρος του τοπικού τρόπου ζωής και των κοινοτήτων.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα