Διεθνή

Επιθεση Ερντογάν σε Μενέντεζ - Άνοιγμα φιλίας στην Ελλάδα


Αιχμές κατά του Αμερικάνου Γερουσιαστη Μπομπ Μενέντεζ άφησε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στο αμερικανικό PBS, ενώ έκανε άνοιγμα φιλίας προς την Ελλάδα.

Ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας για τη δήλωση του Αμερικανού Γερουσιαστή πως «η Τουρκία θα πρέπει να τερματίσει την πολεμική της συμπεριφορά εναντίον της Ελλάδας», δήλωσε ότι «ο Μπομπ Μενέντεζ δεν γνωρίζει την Τουρκία. Φαίνεται ότι ο Μενέντεζ δεν γνωρίζει ούτε τον Ταγίπ Ερντογάν».

Παράλληλα, είπε πως Ελλάδα και Τουρκία συνδέονται με μια αρχαία φιλία,και συμπλήρωσε: «Ο Μενέντεζ φαίνεται να έχει μια εχθρική προσέγγιση απέναντι στην Τουρκία και προσπαθεί να μας παρασύρει σε ένα συγκεκριμένο πεδίο συζήτησης που έχει επιλέξει. Ωστόσο, εμείς δεν θα συμμετάσχουμε σε αυτό. Η φιλία μας με την Ελλάδα δεν είναι όπως νομίζουν» .

Ο ίδιος αναφέρθηκε για τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Ρωσία, υπογραμμίζοντας: «Περιμέναμε στην πόρτα της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα τελευταία 50 χρόνια... Τώρα εμπιστεύομαι τη Ρωσία όσο εμπιστεύομαι και τη Δύση», προσθέτοντας πως ο διάδρομος των σιτηρών της Μαύρης Θάλασσας έχει διακοπεί επί του παρόντος, αλλά εξακολουθεί να έχει εμπιστοσύνη στον Πούτιν πως θα ξεκινήσει και πάλι τις επόμενες ημέρες.

Αναφορικά με την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, ο Τούρκος πρόεδρος είπε: «Η πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-16 από τις ΗΠΑ στην Τουρκία δεν πρέπει να συνδέεται με την έγκριση της Τουρκίας για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Πιστεύω ότι αυτά τα δύο θέματα δεν πρέπει να συνδέονται μεταξύ τους», προσθέτοντας πως η Σουηδία «θα πρέπει να τηρήσει τις υποσχέσεις της, δεν αρκούν οι νομοθετικές αλλαγές».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα