Σε αναβάθμιση των τιμών στόχων για τις τραπεζικές μετοχές προχώρησε η UBS, διατηρώντας τη σύσταση «buy».
Η ελβετική τράπεζα αυξάνει τις τιμές στόχους έως 13% και δίνει περιθώρια ανόδου έως 28%, σημειώνοντας ότι οι αποτιμήσεις των τεσσάρων συστημικών είναι ιδιαίτερα ελκυστικές, παρά την ήδη εκρηκτική άνοδο +70/% που έχουν καταγράψει από τις αρχές του έτους.
Η UBS υποστηρίζει στη νέα έκθεσή της, ότι η κερδοφορία των τραπεζών συμπαγής, με περιθώρια ανόδου μέσω της αξιοποίησης κεφαλαίων, ενώ μειώνει περαιτέρω τις παραδοχές για το κόστος κεφαλαίου (COE). Επιλέγει ως κορυφαίες επιλογές τις μετοχές τις Eurobank και Πειραιώς.
Οι τιμές στόχοι διαμορφώνονται ως εξής πλέον:
- Eurobank: €4,10 από €3,64, περιθώριο ανόδου 28%.
- Πειραιώς: €8,60 από €7,60, περιθώριο ανόδου 25%.
- Alpha Bank: €4,00 από €3,70, περιθώριο ανόδου 19%.
- Εθνική Τράπεζα: €14,90 από €13,40, περιθώριο ανόδου 26%.
Οι συντάκτες της έκθεσης επισημαίνουν ότι κύριος μοχλός κερδοφορίας είναι ο ισχυρότερος από τον αναμενόμενο κύκλο επενδύσεων, που εν μέρει μόνο τροφοδοτείται από τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF) της ΕΕ, τα οποία αναμένεται να συνεχίσουν να κατευθύνονται σε έργα τα επόμενα χρόνια.
Σημειώνουν, μάλιστα, ότι η αύξηση του υγιούς εταιρικού δανεισμού στο δεύτερο τρίμηνο 2025 έφτασε το εντυπωσιακό 17% σε ετήσια βάση για τις τέσσερις μεγάλες τράπεζες, με τις εκτιμήσεις να έχουν αναβαθμιστεί πολλές φορές.