Επιχειρήσεις

VW: 16 δισ .για απολύσεις προσωπικού και λουκέτα σε εργοστάσια


Σε περίπου 16 δις. υπολογίζεται το κόστος των περικοπών θέσεων εργασίας και των πιθανών λουκέτων σε εργοστάσια της Volkswagen, στο πλαίσιο της ιστορικής συμφωνίας αναδιάρθρωσης που επιτεύχθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, η μεγαλύτερη στην Ευρώπη, έχει δρομολογήσει τη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση στην ιστορία της, επικαλούμενη την υπαρξιακή πρόκληση που συνιστούν ο εντεινόμενος ανταγωνισμός από την Κίνα, οι υψηλοί δασμοί και η πλεονάζουσα παραγωγική δυναμικότητα.

Το σχέδιο προβλέπει, μεταξύ άλλων, την εξέταση εναλλακτικών λύσεων για τέσσερα εργοστάσια στη Γερμανία, τα οποία θα πραγματοποιηθούν στην επόμενη δεκαετία να βρεθούν χωρίς μοντέλα για παραγωγή. Παράλληλα, προβλέπεται η  κατάργηση  περίπου 50.000 περισσότερων θέσεων εργασίας σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό.Εκπρόσωπος της Volkswagen αρνήθηκε να σχολιάσει το ύψος του κόστους. Τα σχετικά στοιχεία δημοσιεύθηκαν αρχικά από το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Σύμφωνα με την πηγή που μίλησε στο Reuters, η σταδιακή διακοπή της παραγωγής στα εργοστάσια της Έμντεν (Emden) και του Τσβίκαου (Zwickau) θα κοστίσει περίπου 1 δις. ευρώ για κάθε μονάδα. Αντίστοιχα, το κόστος για τα εργοστάσια στο Νέκαρζουλμ (Neckarsulm) και το Ανόβερο (Hanover) υπολογίζεται σε περίπου 2 δις. ευρώ για το καθένα.

Επιπλέον, περίπου 10 δις. ευρώ θα διατεθούν για το κόστος που συνδέεται με την κατάργηση έως και 60.000 θέσεων εργασίας παγκοσμίως.

Η αναδιάρθρωση αποτελεί τη μεγαλύτερη προσπάθεια της Volkswagen να περιορίσει το κόστος και να προσαρμόσει την παραγωγική της βάση στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, καθώς οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές βρίσκονται αντιμέτωποι με αυξανόμενες πιέσεις από τους Κινέζους ανταγωνιστές και με σημαντική πλεονάζουσα παραγωγική δυναμικότητα.

Ετικέτες Volkswagen
Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα