Ασφαλιστική Αγορά

Εθελουσία στην Εθνική Ασφαλιστική- Αποζημιώσεις μέχρι €180.000


Δεύτερο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου προσωπικού υλοποιεί η Εθνική Ασφαλιστική, μετά την εξαγορά της από το fund CVC. Εχει "αναπτυξιακό χαρακτήρα" και αποσκοπεί στην ανανέωση του έμψυχου δυναμικού της εταιρείας, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί καλύτερα στι μεταβαλλόμενες συνθήκες της ασφαλιστικής αγοράς.ώστε αυτό να βρίσκεται στην καρδιά των εξελίξεων της αγοράς.

Σύμφωνα με mail που έλαβαν οι υπάλληλοι της εταιρίας από τη διεύθυνση προσωπικού, η διαδικασία ξεκινάει αύριο και οι ενδιαφερόμενοι που πληρούν τις προϋποθέσεις αποχώρησης θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου.

Για να ενταχθεί στο πρόγραμμα κάποιος εργαζόμενος πρέπει να είναι άνω των 35 ετών και να έχει 15 πλήρη έτη υπηρεσίας στην εταιρία.

Οσοι αποχωρήσουν θα λάβουν, κατά περίπτωση:

-Βασική Αποζημίωση ίση με 30 μικτούς μηνιαίους μισθούς.
–Ασφαλιστικές εισφορές 4 ετών. Δίνεται ποσό επιπλέον της βασικής αποζημίωσης σε όσους έχουν συμπληρώσει το 54° έτος της ηλικίας τους με ημερομηνία αναφοράς την 31/10/2024.
– Δίνεται προσαύξηση τεσσάρων μισθών για κάθε παιδί μέχρι 25 ετών πλέον της βασικής αποζημίωσης.

Για τους συμμετέχοντες στο συγκεκριμένο πρόγραμμα εργαζόμενους που δεν θα έχουν θεμελιώσει δικαίωμα λήψεως σύνταξης γήρατος (πλήρους ή μειωμένης) κατά την αποχώρησή τους, θα υπάρξει ασφαλιστική κάλυψη για παροχές υγείας, με Ομαδικό Συμβόλαιο, μέχρι τη θεμελίωση δικαιώματος λήψεως σύνταξης γήρατος και με μέγιστη διάρκεια τα πέντε. Τα ασφάλιστρα του Ομαδικού Συμβολαίου θα καλύπτονται από την Εταιρεία.

Το ανώτατο όριο αποζημιώσεων ορίζεται σε 180.000 ευρώ

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα