ΕΥΖην

Εθνικό Θέατρο: Εκπτωτικά πακέτα για τις παραστάσεις της Επιδαύρου


Η προπώληση για τη «Μήδεια» του Μποστ και τον «Αίαντα» του Σοφοκλή, τις δύο καλοκαιρινές παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου στην Επίδαυρο ξεκίνησε. Το Εθνικό Θέατρο αφουγκράζεται τη δύσκολη οικονομική συνθήκη των καιρών και προσφέρει ειδικά εκπτωτικά πακέτα για να καταστήσει την εμπειρία της Επιδαύρου πιο προσιτή.

Τιμές εισιτηρίων: Διακεκριμένη Ζώνη: 50 ευρώ * Ζώνη Α': 45 ευρώ * Ζώνη Β': 25 ευρώ / Μαθητικό (έως 18 ετών): 13 ευρώ * ΑΜΕΑ: 5 ευρώ * 'Ανω Διάζωμα: 20 ευρώ, 15 ευρώ, 10 ευρώ * Ανέργων: 5 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: www.aefestival.gr/ , www.viva.gr/, καταστήματα Public και Public.gr Πληροφορίες: www.n-t.gr/

ΕΚΠΤΩΤΙΚΑ ΠΑΚΕΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Α. Πακέτο 4 εισιτηρίων (ανά παράσταση):
   Με την αγορά 4 εισιτηρίων προσφέρεται το 1 δωρεάν
   Η προσφορά ισχύει για Β Ζώνη και Άνω Διάζωμα

Β. Πακέτο 2 παραστάσεων:
   Παρακολουθείστε και τις 2 καλοκαιρινές παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου (Μήδεια/Αίας) με έκπτωση έως 30%. Εφόσον επιλέξετε να αγοράσετε εισιτήριο της ίδιας ζώνης και για τις 2 παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου (Μήδεια/Αίας), οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής: Διακεκριμένη Ζώνη: 40 ευρώ * Ζώνη Α': 35 ευρώ * Ζώνη Β': 20 ευρώ * Άνω Διάζωμα Γ Ζώνη: 15 ευρώ* Άνω Διάζωμα Δ Ζώνη: 10 ευρώ.

Προκειμένου να εξασφαλίσετε τις θέσεις σας από τα πακέτα προσφορών, ακολουθείτε μία από τις δύο διαδικασίες που περιγράφονται στη συνέχεια:
   Α. Ηλεκτρονικά με αποστολή e-mail με το αίτημά σας στο ethniko2022@aefestival.gr με τα εξής στοιχεία: πακέτο που σας ενδιαφέρει-παράσταση-ημερομηνία-ονοματεπώνυμο-τηλέφωνο-email.
   Στη συνέχεια, λαμβάνετε link για την εξόφληση και προχωράτε τη διαδικασία αγοράς σύμφωνα με τις οδηγίες. 
   Σημειώνεται ότι με την παραπάνω διαδικασία δεν υπάρχει δυνατότητα επιλογής θέσεων αλλά αποστέλλονται οι καλύτερες δυνατές θέσεις που είναι διαθέσιμες την ώρα της αγοράς.
    
Β. Αγορά σε φυσικά καταστήματα
   Κεντρικά εκδοτήρια του Φεστιβάλ Αθηνών Πανεπιστημίου 39 (εντός στοάς Πεσμαζόγλου) και στα καταστήματα Public.
   Οι προσφορές δεν λειτουργούν συνδυαστικά.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

«Μήδεια» του Μποστ- (Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου- 8, 9 Ιουλίου)

Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει για πρώτη φορά ένα έργο-σταθμό της νεοελληνικής δραματουργίας στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, μέσα από τη σκηνοθετική ματιά του Γιάννη Καλαβριανού. Γραμμένη το 1993 σε δεκαπεντασύλλαβο, η Μήδεια του Μέντη Μποσταντζόγλου ή Μποστ, είναι μια εκρηκτική κωμωδία για τη σύγχρονη πραγματικότητα αυτής της χώρας. Η Μήδεια, η Αντιγόνη, ένας ψαράς, ο Ιάσονας, μια καλόγρια και ένας διαφορετικός Χορός, συναντιούνται αναπάντεχα για να διαλύσουν κάθε μας βεβαιότητα, «να επικρίνουν τους επικριτάς, να προβληματίσουν τους κριτάς και να ελευθερώσουν τους θεατάς».
    
Τη δραματουργική επεξεργασία υπογράφουν ο Γιάννης Καλαβριανός και η Έρι Κύργια, τα σκηνικά η Εύα Μανιδάκη, τα κοστούμια η Βάνα Γιαννούλα, τη μουσική ο Θοδωρής Οικονόμου, τη χορογραφία η Μαριάννα Καβαλλιεράτου και τους φωτισμούς ο Νίκος Βλασόπουλος.
    Διανομή (με αλφαβητική σειρά):Γιώργος Γλάστρας, Θανάσης Δήμου, Άνδρη Θεοδότου, Στέλιος Ιακωβίδης, Θανάσης Ισιδώρου, Σύρμω Κεκέ, Μαρία Κοσκινά, Φανή Παναγιωτίδου, Γιώργος Σαββίδης, Σταύρος Σβήγκος, Γαλήνη Χατζηπασχάλη.  
    
Χορός(αλφαβητικά): Μαρία Κωνσταντά, Ειρήνη Μακρή, Λυγερή Μητροπούλου, Ελπίδα Νικολάου, Κατερίνα Πατσιάνη, Ματίνα Περγιουδάκη, Μαριάμ Ρουχάτζε, Θεοδοσία Σαββάκη, Νιόβη Χαραλάμπους.
    
Μουσικοί επί σκηνής (αλφαβητικά): Παρασκευάς Κίτσος (κοντραμπάσο), Θοδωρής Οικονόμου (πιάνο-μουσική διεύθυνση) Δημήτρης Χουντής (soprano σαξόφωνο), Μαρία Χριστίνα Harper (άρπα).

«Αίας» του Σοφοκλή- (Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου- 29, 30 Ιουλίου 2022)

Ο Σοφοκλής τοποθετεί στο κέντρο της τραγωδίας του έναν ήρωα που αδυνατεί να συμβαδίσει με το περιβάλλον και την εποχή του. Ενώ ο κόσμος αλλάζει ραγδαία, ενώ όρκοι καταπατούνται και το ατομικό συμφέρον διαμορφώνει τις σχέσεις, ενώ μια νέα πιο «δημοκρατική» κοινωνία των πολιτών αναδύεται, ο Αίας στέκει αμετακίνητος.

Όταν με δόλο του στερούν τα όπλα του Αχιλλέα, την πιο μεγάλη αναγνώριση της πολεμικής του αρετής, τον κυριεύει η επιθυμία να εκδικηθεί όσους τον αδίκησαν. Η θεά Αθηνά του θολώνει το μυαλό και στρέφει τη μανία του στα κοπάδια και τους επιστάτες τους. Όταν συνέρχεται και συνειδητοποιεί την πλάνη του, το να συνεχίσει να ζει με αυτή την ντροπή μοιάζει αδύνατο, η ταυτότητά του έχει χαθεί. Ο χρόνος του έχει τελειώσει.

Ο Αίας πεθαίνει και μαζί του τελειώνει μια εποχή. Η νέα εποχή που αρχίζει μοιάζει πιο πολύ με έναν βαθύ άχρονο χειμώνα πένθους και γύρω από τον αυτόχειρα ένα νέο αμετακίνητο πλέγμα ανθρώπων εγκλωβίζεται και αποκαλύπτεται.

Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει την τραγωδία του Σοφοκλή, «Αίας», σε σκηνοθεσία Αργύρη Ξάφη, που κατεβαίνει για πρώτη φορά ως σκηνοθέτης στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.

Τη μετάφραση υπογράφει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, τη δραματουργική επεξεργασία η Ασπασία-Μαρία Αλεξίου και ο Αργύρης Ξάφης, τα σκηνικά η Μαρία Πανουργιά, τα κοστούμια η Ιωάννα Τσάμη, τη μουσική ο Κορνήλιος Σελαμσής, τη χορογραφία η Χαρά Κότσαλη και τους φωτισμούς ο Αλέκος Αναστασίου.

Διανομή (με αλφαβητική σειρά): Δημήτρης Ήμελλος, Δέσποινα Κούρτη, Τάσος Μικέλης, Γιάννης Νταλιάνης, Εύη Σαουλίδου, Στάθης Σταμουλακάτος, Χρίστος Στυλιανού, Νίκος Χατζόπουλος. 

Χορός (αλφαβητικά):Ασημίνα Αναστασοπούλου, Δημήτρης Γεωργιάδης, Αφροδίτη Κατσαρού, Ερατώ Καραθανάση, Φάνης Κοσμάς, Λάμπρος Κωνσταντέας, Ευσταθία Λαγιόκαπα, Αλκιβιάδης Μαγγόνας, Ειρήνη Μπούνταλη, Φώτης Στρατηγός.

Μουσικοί επί σκηνής (αλφαβητικά): Σπύρος Αρκούδης (τρομπέτα), Μάνος Βεντούρας (κόρνο), Σπύρος Βέργης (τρομπόνι), Μενέλαος Μωραΐτης (τούμπα).

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα