Οικονομία

Ευρωζώνη: Συρρικνώθηκε ελαφρώς η επιχειρηματική δραστηριότητα τον Ιούλιο


Συρρικνώθηκε ελαφρώς η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη τον Ιούλιο για πρώτη φορά από την αρχή του προηγουμένου έτους, καθώς οι καταναλωτές περιόρισαν τις δαπάνες εν μέσω της αύξησης του κόστους διαβίωσης, σύμφωνα με έρευνα που υποδηλώνει ότι οι προοπτικές για την οικονομία είναι δυσοίωνες.

Ο σύνθετος ΡΜΙ της S&P Global υποχώρησε σε χαμηλό 17 μηνών στις 49,9 μονάδες τον Ιούλιο από τις 52 μονάδες του Ιουνίου, αν και διατηρήθηκε υψηλότερα των προκαταρκτικών εκτιμήσεων για 49,4 μονάδες.

Αν και οι αυξήσεις των τιμών μετριάστηκαν, παρέμειναν υψηλές και ο νέος επιχειρηματικός δείκτης μειώθηκε στις 47,6 μονάδες από τις 50 μονάδες, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2020.

Ο ΡΜΙ που καλύπτει τον κλάδο των υπηρεσιών υποχώρησε στις 51,2 μονάδες από τις 53 μονάδες, αν και ήταν υψηλότερα από τις εκτιμήσεις για 50,6 μονάδες.

Η ζήτηση για υπηρεσίες μειώθηκε καθώς οι καταναλωτές έμειναν σπίτι και οι επιχειρήσεις ήταν λιγότερο αισιόδοξες.

Ο δείκτης επιχειρηματικών προσδοκιών μειώθηκε στις 56,8 από τις 58,5 μονάδες, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2020, όταν η περιοχή ήταν στο επίκεντρο της πανδημίας του κορονοϊού.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα