Αθλητικά

Φιάσκο στο ελληνικό ποδόσφαιρο: Οριστική αναβολή του τελικού


Όπως είχε ήδη προαναγγελθεί, με την κατάσταση που επικρατούσε, ο τελικός Κυπέλλου αναβάλλεται. Ο βασικός λόγος σύμφωνα με τη λιτή ανακοίνωση από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού είναι πως αναβάλλεται κατόπιν σχετικού αιτήματος της Ελληνικής Αστυνομίας και εισήγησης της ΔΕΑΒ

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ

Αθήνα, 6 Μαΐου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σταύρου Κοντονή, αναβάλλεται η διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο, κατόπιν σχετικού αιτήματος της Ελληνικής Αστυνομίας και εισήγησης της ΔΕΑΒ".

Λίγο νωρίτερα:

Πλήρες φιάσκο στην υπόθεση του τελικού κυπέλλου Ελλάδος καθώς οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως αναβάλλεται - καθώς εξέπνευσε και η διορία του Υφυπουργού, Σταύρου Κοντωνή που είχε θέσει στην ΕΠΟ να αλλάξει τους επόπτες του διαιτητή Σιδηρόπουλου, κατηγορώντας την πως αθέτησε τις δεσμεύσεις της.

Η σωστή νομική τεκμηρίωση της αναβολής εκ μέρους του υφυπουργείου είναι απαραίτητη, αφού δεν πρέπει να δοθεί στην ομοσπονδία η αφορμή να επικαλεστεί παραβίαση του αυτοδιοίκητου και συνεπακόλουθα να τεθεί εκ νέου θέμα Grexit από τη FIFA, αναφέρουν παράγοντες του ποδοσφαίρου

Εκπρόσωποι της αστυνομίας βρέθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής στο ΟΑΚΑ και μίλησαν με ανθρώπους της ΕΠΟ που ήταν εκεί. «Εμείς ξέρουμε από τον Ταξίαρχό μας για αναβολή. Εξάλλου με αυτά που γίνονται έχουμε μεγάλο πρόβλημα στην αστυνόμευση», μεταφέρθηκε σχετικά από τους ανθρώπους της ΕΛ.ΑΣ.

Πόλεμος ανακοινώσεων χθες από ΑΕΚ και Ολυμπιακό

Όπως σχολίασε αρχικά η ΠΑΕ ΑΕΚ:

Η μπόχα και η δυσωδία της διοίκησης Γκιρτζίκη ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Ο εθισμός στην ανομία είναι τόσο μεγάλος, ώστε δεν επέτρεψε στους ανθρώπους που έχουν διασύρει το ελληνικό ποδόσφαιρο στα πέρατα της οικουμένης ούτε να σεβαστούν όσα οι ίδιοι συμφώνησαν με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, προκειμένου να διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος.

Κύριοι, θα πρέπει να καταλάβετε ότι ο καιρός που μπορούσατε να κάνετε ό,τι γουστάρετε χωρίς να δίνετε λογαριασμό σε κανέναν προκαλώντας βάναυσα τη φίλαθλη κοινή γνώμη, έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Εχετε τελειώσει και δεν σας το έχουν πει…

Και φυσικά αν νομίζετε ότι η ΑΕΚ θα αποδεχθεί την ύπουλη και εξοργιστικά ανόητη μεθόδευσή σας με τον ετσιθελικό ορισμό των βοηθών του διαιτητή Σιδηρόπουλου που σας είναι βολικοί και εξυπηρετούν τα σχέδιά σας, είστε πολύ γελασμένοι.

Εμείς ως πρόβατα επί σφαγή σε έναν τελικό στον οποίο σκεφτήκατε να αναδείξετε ως πρωταγωνιστές διακεκριμένους θαμώνες των σουιτών του γηπέδου «Καραϊσκάκης» δεν σκοπεύουμε να πάμε. 

Δεν περιμέναμε βεβαίως να αλλάξετε στα τελευταία σας στο ποδόσφαιρο! Περιμέναμε απλώς να δείχνατε τη στοιχειώδη εξυπνάδα, προκειμένου να καταλάβετε ότι τα όργανα της παρανομίας και της ασυδοσίας έχουν αρχίσει να σιγούν!

Σας είναι δύσκολο να κάνετε για μία φορά το σωστό, αλλά πλέον δεν έχετε την ευχέρεια να πράξετε κάτι το διαφορετικό! Συμμορφωθείτε όσο ακόμα είναι καιρός! Ή καλύτερα όσος καιρός ακόμα σας μένει.

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Ολυμπιακός με σχετική ανακοίνωση:

Ο Υπουργός Αθλητισμού, σε ευνομούμενη Πολιτεία, δεν μπορεί να ευθυγραμμίζεται με την παράνομη διοίκηση της ΑΕΚ και τον κρυπτόμενο και «αόρατο» ιδιοκτήτη της και να ακολουθεί τις διαρροές και τις επίσημες ανακοινώσεις της.

Ο κύριος Κοντονής, με τις ωμές παρεμβάσεις του, ευτελίζει τους ποδοσφαιρικούς θεσμούς, επηρεάζει ευθέως τους διαιτητές και τους αθλητικούς παράγοντες και κάνει τη χώρα μας περίγελο διεθνώς, αλλά και στα μάτια του κάθε σκεπτόμενου Έλληνα πολίτη.

Αν θέλετε να μη γίνει ο τελικός κύριε Κοντονή, να έχετε το θάρρος να τον ματαιώσετε και να πάρετε την ευθύνη.

Λίγο αργότερα από την πλευρά της ΑΕΚ ήρθε η λιτή αλλά αιχμηρή τοποθέτηση: «Κανείς από τη διοίκηση της ΑΕΚ δεν είναι υποχρεωμένος να παρουσιάζεται δύο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα»

 

 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις