Επιχειρήσεις

Περιστέρης/ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Τις επόμενες εβδομάδες οι υπογραφές για την Εγνατία Οδό


Στην τελική ευθεία έχει μπει η διαδικασία παραχώρησης της Εγνατίας Οδού στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Γιώργος Περιστέρης. 

Μιλώντας στην έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων, ο κ.Περιστέρης τόνισε πως είναι θέμα εβδομάδων η υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης με το ΤΑΙΠΕΔ, σημειώνοντας ότι θα απαιτηθεί πρόσθετος χρόνος μέχρι να ικανοποιηθούν τα απαιτούμενα από πλευράς Δημοσίου.

Σ’ ό,τι αφορά στην Αττική Οδό, ο επικεφαλής της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ υποστήριξε ότι σύμβαση αναμένεται να υπογραφεί σε μερικούς μήνες και αυτό παρά την προσφυγή που έχει γίνει στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ). Σημείωσε, παράλληλα ότι η διοίκηση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ εξετάζει διάφορα σενάρια για τις παραχωρήσεις, όπως η ενοποίησή τους υπό μια νέα θυγατρική. Επίσης, για το διαγωνισμό για τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), δήλωσε στους μετόχους πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει το επίσημο πρακτικό. 

Να σημειωθεί ότι η έκτακτη γενική συνέλευση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ενέκρινε τη διαδικασία της επιτυχούς διάθεσης σε θεσμικούς επενδυτές 6 εκατ. μετοχών της που της απέφερε το συνολικό ποσό των 79,2 εκατ. ευρώ.
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα