Διεθνή

Γερμανία: Ένταλμα σύλληψης του διοικητή της κεντρικής τράπεζας του Λιβάνου


Η κυβέρνηση του Λιβάνου ενημερώθηκε δια της διπλωματικής οδού από τις γερμανικές αρχές ότι έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του διοικητή της κεντρικής τράπεζας της χώρας Ριάντ Σαλαμέχ «με κατηγορίες για διαφθορά, πλαστογραφία, ξέπλυμα χρημάτων και κατάχρηση».

Η πληροφορία δόθηκε στο Ρόιτερς από ανώτερη δικαστική πηγή. Μια δεύτερη πηγή, που γνωρίζει το θέμα, επιβεβαίωσε στο Ρόιτερς την έκδοση του εντάλματος σύλληψης. Ο Σαλαμέχ αρνείται όλες τις κατηγορίες.

Το ένταλμα αυτό είναι το δεύτερο σε βάρος του Σαλαμέχ που εκδόθηκε στο εξωτερικό μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας. Την περασμένη Παρασκευή, ο οικονομικός εισαγγελέας της Γαλλίας είχε επιβεβαιώσει πως εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.

Στο Λίβανο και σε τουλάχιστον πέντε ευρωπαϊκές χώρες διεξάγονται έρευνες σε βάρος του 72χρονου Σαλαμέχ για κατάχρηση εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων από την κεντρική τράπεζα του Λιβάνου, που ζημίωσε το λιβανικό κράτος.

Το γραφείο του εισαγγελέα του Μονάχου ανακοίνωσε πως εμπλέκεται στην υπόθεση, αλλά αρνήθηκε να κάνει σχόλιο για το ένταλμα σύλληψης. «Δεν σχολιάζουμε ποτέ για εντάλματα σύλληψης», δήλωσε στο Ρόιτερς εκπρόσωπος του γραφείου.

Ο Σαλαμέχ, ο οποίος διοικητής της κεντρικής τράπεζας εδώ και 30 χρόνια. Η τρέχουσα θητεία του λήγει τον Ιουλιο, αλλά η κυβέρνηση και τα κόμματα του έχουν ζητήσει να παραιτηθεί πριν από τη λήξη της.

πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα