Πολιτική

Γιατί ανακοινώθηκε εσπευσμένα η υποψηφιότητα Σακελλαροπούλου


Η χθεσινή μέρα, τουλάχιστον μέχρι το βράδυ, ίσως ήταν η χειρότερη για την κυβέρνηση της ΝΔ στο πρώτο εξάμηνό της, με δύο σημαντικές εξελίξεις να δίνουν τον αρνητικό τόνο.

Πρώτα επιβεβαιώθηκε ο αποκλεισμός της Ελλάδας από την κυριακάτικη διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη, όταν σε αυτή συμμετέχουν χώρες, όπως το Κονγκό,  που είναι χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την εμπόλεμη ζώνη.  Κι αυτό ενώ είναι γνωστό τοις πάσι ότι η Τουρκία έχει συνάψει ανυπόστατη συμφωνία με την κυβέρνηση της Τρίπολης, για τις θαλάσσιες ζώνες, η οποία θίγει ευθέως τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

Επιπλέον, χθες (15/1) ανακοινώθηκε η επανίδρυση υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, το οποίο είχε καταργηθεί από τη ΝΔ. Κίνηση που θεωρείται παραδοχή του σφάλματος, το οποίο είχε αρνητικό αντίκτυπο στη διαχείριση του οξυμένου προσφυγικού/μεταναστευτικού προβλήματος.  

Και στα δύο πεδία η κυβέρνηση δεχόταν σφοδρά πυρά, ενώ φαινόταν ότι το αρνητικό γι’ αυτή κλίμα θα διατηρείτο επί μέρες. Το επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου αναζητούσε έναν επικοινωνιακό αντιπερισπασμό, προκειμένου να στραφεί άλλου το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης και να αλλάξει η ατζέντα.

Έτσι, αποφασίστηκε να επισπευσθεί η ανακοίνωση της υποψηφιότητας της προέδρου του ΣτΕ Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα και μάλιστα μέσω βραδινού διαγγέλματος του πρωθυπουργού.

Υπενθυμίζεται, ότι πρόσφατα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είχε δηλώσει ότι η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα ανακοινωθεί αφού κατατεθεί και ψηφιστεί από τη Βουλή ο νέος εκλογικός νόμος, περί τα τέλη Ιανουαρίου, αρχές Φεβρουαρίου. Όμως οι επικοινωνιακές ανάγκες επέβαλαν αλλαγή πλάνων.

ΚΥΡ

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα