Πολιτική

Γιώργος Τσίπρας: «Μετά από εμένα ίσως ακολουθήσουν κι άλλοι»,


Nέο επεισόδιο στο σήριαλ με τον Γιώργο Τσίπρα σημειώθηκε με απάντηση του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ για όσα διαδραματίστηκαν σήμερα επιβεβαιώνοντας τη νέα σοβαρή κρίση το κόμμα.

 Σε νέες δηλώσεις στην ΕΡΤ ο Γιώργος Τσίπρας διεμήνυσε: «Μετά από εμένα ίσως ακολουθήσουν κι άλλοι».

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει ανάγκη να μπούμε σε λεπτομέρειες. Εγώ έχω κάνει μια σχετική δήλωση. Δηλαδή μετά από μια ραδιοφωνική συνέντευξη στην ΕΡΑ, ειδοποιήθηκα μετά από δέκα λεπτά, ότι λύεται σύμβαση εργασίας. Κυκλοφόρησε κάποια διαρροή από κύκλους της Κουμουνδούρου, στην οποία δεν θέλω να απαντήσω γιατί ακριβώς η Κουμουνδούρου δεν είχε κάποια επίσημη ανακοίνωση. Το μόνο που θέλω να πω είναι ότι είναι επτά προτάσεις, επτά ψέματα δηλαδή. Είναι αθλιότητες και μάλιστα παιδαριώδες δολοφονίας χαρακτήρα», δήλωσε αρχικά.

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως απέκτησε μια έμισθη σχέση με το κόμμα, μετά την εκλογή Κασσελάκη και είπε πως δεν, «έπεσε από τα σύννεφα» με την σημερινή απόφαση, καθώς «μπορεί να υπήρχε η λίστα ήδη πριν τις εκλογές και μπορεί να ακολουθήσουν κι άλλοι». «Δηλαδή όποιος δεν είναι απολύτως της γνώμης του προέδρου. Οι λόγοι δεν έχουν να κάνουν ωστόσο, με αυτά τα οποία αναφέρονται», εξήγησε.

Δεν επιβεβαιώνεται αριθμητικά η υπόσχεση Κασσελάκη ότι θα είμαστε πλειοψηφία σύντομα

Δριμεία κριτική για το εκλογικό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές 2024 άσκησε ο Γιώργος Τσίπρας, σε άρθρο  του στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις 15 Ιουνίου, τέσσερις ημέρες δηλαδή, πριν την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να τον απολύσει από επιστημονικό συνεργάτη της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η υπόσχεση Στ. Κασσελάκη ότι ''θα είμαστε πλειοψηφία σύντομα'', δεν επιβεβαιώνεται από την αριθμητική. Μπορεί ο Στ. Κασσελάκης να «ήρθε για να μείνει», αλλά η εκλογική βάση του ΣΥΡΙΖΑ αναχωρεί με πιο μαζικούς ρυθμούς απ’ ό,τι το 2019-2023» σημειώνει μεταξύ άλλων, υπογράφοντας ως μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τον ''νέο ΣΥΡΙΖΑ'' είναι ότι παίρνει διαζύγιο από όλο και μεγαλύτερο πλήθος προοδευτικού κόσμου. Ενώ παλαιότερα πλατύτερος κόσμος έβλεπε θετικά τον ΣΥΡΙΖΑ, που μπορούσε να τον αγκαλιάσει και δεν το έκανε, τώρα είναι η ίδια η φυσιογνωμία του ''νέου ΣΥΡΙΖΑ'' που απομακρύνει ακόμη και Συριζαίους» συμπλήρωσε ο Γιώργος Τσίπρας ο οποίος σε δηλώσεις του μετά την απόλυσή του, εκτίμησε «μετά από εμένα ίσως ακολουθήσουν κι άλλοι».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις