Πολιτική

GPO: Στις 7,1 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου


Στις 7,1 μονάδες κατέγραψε η GPO την διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ στην δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Star. 

Το 49,4% εκφράζει θετική γνώμη για τον  Κυριάκος Μητσοτάκη, ενώ για τον Αλέξη Τσίπρα το αντίστοιχο ποσοστό είναι στο 37,9% και για τον Νίκο Ανδρουλάκη στο 33,8%, ωστόσο το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται  και πάλι σε μονοψήφιο ποσοστό στην πρόθεση ψήφου χωρίς αναγωγή επί των εγκύρων. Αντίθετα, αυξημένα στο 6,3% - λίγο πάνω από μισή μονάδα - εμφανίζονται τα ποσοστά του ΚΚΕ.

Στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός, η διαφορά μεταξύ Μητσοτάκη - Τσίπρα ανεβαίνει στις 12,1 μονάδες, ενώ η παράσταση νίκης είναι  39,9 μονάδες, κάτι που σημαίνει ότι πρακτικά δεν υπάρχουν πιθανότητες ανατροπής ως προς την πρωτιά.  

Σημειώνεται ότι τόσο το ΜεΡΑ25, όσο και το «κόμμα Κασιδιάρη» καταγράφονται με χαμηλά ποσοστά στην πρόθεση ψήφου - με 2,2% και 1,8% αντίστοιχα - πράγμα που παραπέμπει σε μειωμένες πιθανότητες εισόδου στη Βουλή.
 
Σε ό,τι αφορά την πρώτη Κυριακή των εκλογών, το 50.9%  προτιμά μία δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, με το 45,9% να επιλέγει τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, εφόσον δεν επιτευχθεί αυτοδυναμία.

 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις