Επιχειρήσεις

H Space Hellas αναβάθμισε τις ψηφιακές υποδομές της Helleiniq Energy/ΕΛΠΕ


Η εισηγμένη εταιρεία πληροφορικής Space Hellas ολοκλήρωσε με επιτυχία την αναβάθμιση του εξοπλισμού υποδομών των data centers της Helleiniq Energy (ΕΛΠΕ) στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις Ασπροπύργου και στα κεντρικά γραφεία του ομίλου στο Μαρούσι.

Με το έργο αυτό υποστηρίζεται ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Helleiniq Energy εξασφαλίζοντας αποδοτική λειτουργία και επιχειρησιακή συνέχεια τόσο με την μετάβαση υποδομών της εταιρείας στο cloud, όσο και με την αναβάθμιση των δύο data centers.

Στο πλαίσιο του έργου η Space Hellas ανέλαβε να αναδιαμορφώσει το μοντέλο της παραδοσιακής (legacy) αρχιτεκτονικής του δικτύου της Helleiniq Energy, προκειμένου να αναβαθμίσει τις υποδομές των δύο data centers της.

Για να επιτευχθεί αυτό, η Space Hellas σχεδίασε και εφάρμοσε την προηγμένη τεχνολογία Software Define Network του κατασκευαστικού οίκου Cisco.Συγκεκριμένα επέλεξε το Application Centric Infrastructure (ΑCI) που παρέχει τη δυνατότητα της επέκτασής του on-premises DC και DR έως τα public clouds, ενοποιώντας τις διαδικασίες και τη λειτουργικότητα σε ένα ενιαίο data center.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις