Χρηστικά

Η ΑΑΔΕ «κρεμάει στα μανταλάκια» τους μεγαλοοφειλέτες σε εφορία-ΕΦΚΑ


Στη δημοσιοποίηση των ονομάτων των μεγαλοοφειλετών προς την εφορία και τον ΕΦΚΑ, θα προχωρήσει αύριο-όπως έχει εξαγγείλει εδώ και καιρό-η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Στις δύο λίστες που θα δημοσιοποιηθούν- η μία για φυσικά πρόσωπα και η άλλη για επιχειρήσεις- περιλαμβάνονται τα ονόματα όσων οι ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές οφειλές προς την εφορία αλλά και τον ΕΦΚΑ υπερβαίνουν τις 150.000 ευρώ και η καταβολή τους βρίσκεται σε καθυστέρηση μεγαλύτερη του ενός έτους. Αυτό σημαίνει ότι περιλαμβάνονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές οι οποίες ανάγονται σε χρονική περίοδο ασφάλισης προγενέστερη του ημερολογιακού έτους που προηγείται της ημερομηνίας δημοσιοποίησης.

Η τελευταία φορά που δόθηκαν στη δημοσιότητα τα ονόματα των μεγαλοοφειλετών ήταν για τα φυσικά πρόσωπα στις 10 Ιουλίου 2019 και για τα νομικά πρόσωπα αρχές Δεκεμβρίου 2019.

Νέα αύξηση των μεγαλοοφειλετών

Νέα αύξηση των μεγαλοοφειλετών προς την εφορία καταγράφεται και αποτυπώνεται  στα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν πρόσφατα στη δημοσιότητα.  Όπως προκύπτει,  3.687.278 φυσικά και νομικά πρόσωπα εμφανίζονται με χρέη στην Εφορία εκ των οποίων περισσότεροι από 9.000 είναι μεγαλοοφειλέτες που χρωστούν το 78,2% των συνολικών ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα