Τράπεζες

Η Εθνική θα δώσει δωρεάν σε στελέχη της μετοχές αξίας €85 εκατ.


Μεγάλα πακέτα μετοχών θα μοιράσει δωρεάν σε μέλη της Διοίκησης και σε ανώτερα στελέχη της η Εθνική Τράπεζα, ως κίνητρο για την προσέλκυση και τη μακροπρόθεσμη διακράτηση στελεχών και προσωπικού, που θα συνδέσουν τα συμφέροντα της με εκείνα της τράπεζας και των μετόχων της.

Σύμφωνα με αποφάσεις της φετινής Τακτικής Γενικής Συνέλευσης και του ΔΣ της τράπεζας, θα δοθούν τμηματικά έως 13.720.727 μετοχές, που αντιστοιχούν σε 1,5% του μετοχικού κεφαλαίου.

Πρόκειται για εξαιρετικά "γενναιοδωρία"  της Διοίκησης προς... εαυτόν και προς τα ανώτερα στελέχη της τράπεζας, καθώς η συνολική τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία των μετοχών που θα διανεμηθούν δωρεάν ανέρχεται σε 85 εκατ. ευρώ.

 Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στη διάρκεια 5ετίας. Για τη φετινή χρήση θα δοθούν περίπου 2,6 εκατ. μετοχές, από το χαρτοφυλάκιο ιδίων μετοχών που διαθέτει ή θα δημιουργήσει η τράπεζα, πραγματοποιώντας αγορές μέσω χρηματιστηρίου

Δικαιούχοι του Προγράμματος 2023 θα είναι στελέχη της Διοίκησης (συμπεριλαμβανομένων των εκτελεστικών μελών ΔΣ) ή/και προσωπικό της τράπεζας και συνδεδεμένων εταιρειών.

 Οποιοι πάρουν δωρεάν μετοχές θα είναι υποχρεωμένοι να τις διακρατήσουν τουλάχιστον 12 μήνες.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα