Επιχειρήσεις

Η Meta ετοιμάζεται για νέο κύμα μαζικών απολύσεων


Νέο γύρο μαζικών απολύσεων φέρεται ότι εξετάζει η Meta Platforms Inc., που ήδη έκοψε 11.000 θέσεις εργασίας το περασμένο φθινόπωρο, στο πλαίσιο περιορισμού των εξόδων Whasi.

Η είδηση έρχεται μετά τις δηλώσεις του Μαρκ Ζούκερμπεργκ τον Ιανουάριο, που είχε αφήσει να εννοηθεί ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέο κύμα απολύσεων, παρά τις διαβεβαιώσεις του Νοεμβρίου που απέρριπτε έναν τέτοιο σενάριο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος σχεδιάζει να καταργήσει ρόλους ανθρώπινου δυναμικού, καθώς και δικηγόρους, οικονομικούς εμπειρογνώμονες και κορυφαία στελέχη. Όσοι εργάζονται σε ρόλους μηχανικού λέγεται ότι είναι πιο ασφαλείς.

Αναλυτές της τεχνολογικής αγοράς διαπιστώνουν ότι η Apple δεν έκοψε θέσεις εργασίας, σε αντίθεση με τη Meta και την Amazon.

Κι αυτό επειδή η Meta και άλλες τεχνολογικές εταιρείες διπλασίασαν το εργατικό δυναμικό από το 2019.

Η αύξηση του κόστους, μαζί με την ύφεση οδήγησε στην περικοπή του 13% του προσωπικού της εταιρείας, ενώ εκτιμάται ότι το ζήτημα είναι ακόμη ανοιχτό.

Σύμφωνα με την Washington Post η μητρική εταιρεία του Facebook, του Instagram και του WhatsApp σχεδιάζει να ωθήσει ορισμένους ηγέτες σε ρόλους χαμηλότερου επιπέδου.

Πάντως, ορισμένα έργα αναμένεται ότι θα κοπούν, καθώς θα επιχειρήσουν πιο φθηνούς τρόπους για να επιτύχουν ορισμένους στόχους.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, στον νέο γύρο δεν θα υπάρξουν χιλιάδες απολύσεις. Αντίθετα, θα γίνουν μακροπρόθεσμα, σε βάθος μηνών και θα επεκταθούν σε όλη την εταιρεία.

Επισήμως ο εκπρόσωπος της εταιρείας αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα της Washington Post.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις