ΕΥΖην

Η Regina King θα υποδυθεί τη Shirley Chisholm


Μετά το σκηνοθετικό ντεμπούτο της, η Regina King επιστρέφει μπροστά από την κάμερα.

Η βραβευμένη με Όσκαρ Αμερικανίδα ηθοποιός θα ενσαρκώσει τη Shirley Chisholm, την πρώτη μαύρη γυναίκα που εκλέχθηκε στο Κογκρέσο και την πρώτη μαύρη υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ, σε επερχόμενη βιογραφική ταινία "Shirley".

Ο Τζον Ρίντλεϊ, ο οποίος κέρδισε Όσκαρ Καλύτερου Σεναρίου για την ταινία «12 Years a Slave», γράφει το σενάριο και θα σκηνοθετήσει την ταινία.

Η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει αργότερα φέτος. Η ιστορία θα επικεντρωθεί στην προεκλογική εκστρατεία για την προεδρία των ΗΠΑ το 1972.

«Η ατρόμητη αποφασιστικότητα της Shirley Chisholm αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για πολλές από εμάς, και με αυτήν την ταινία ελπίζουμε να εμπνεύσουμε πολλές επόμενες γενιές» τόνισε η Regina King.

Η Regina King, η οποία είναι υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα και βραβείο του Σωματείου Ηθοποιών -Screen Actors Guild για το One Night in Miami , θα συνεχίσει να συμμετέχει στο παρασκήνιο. Θα είναι παραγωγός, μαζί με την αδερφή της, Ρέινα Κινγκ της Royal Ties Productions. Οι Τζεφ Σκολ και Ανίκα ΜακΛάρεν είναι εκτελεστικοί παραγωγοί της ταινίας.

Η Regina King είναι μία ακόμη ηθοποιός που απεικονίζει τη Shirley Chisholm, ακολουθώντας την Ούζο Αντούμπα, η οποία κέρδισε Emmy για την ερμηνεία της στο «Mrs. America» των FX και Hulu, και τη Ντανάι Γκουρίρα που θα απεικονίσει την πολιτικό στο «The Fighting Shirley Chisholm» της Σίριν Ντάμπις που είναι ακόμα στο στάδιο της παραγωγής.

Διαβάστε επίσης