Τράπεζες

Η Τρ. Πειραιώς πίσω από το Virtus SE Fund- Εγινε και μεγαλομέτοχος στην Ideal 


 Η Τρ. Πειραιώς είναι ο -αφανής μέχρι τώραμεγαλομέτοχος (μεριδιούχος) του Virtus South European Fund του Λάμπρου Παπακωνσταντίνου, που έχει πραγματοποιήσει πολλά deals στην ελληνική αγορά, αποκτώντας συμμετοχές σε αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις.

Η συμμετοχή της τράπεζας στο fund αποκαλύφθηκε... “από σπόντα”,  με τη διανομή μετοχών που κατέχει το fund  σε μεριδιούχους του: 

  • Πρόσφατα το Virtus SΕ διένειμε στους μεριδιούχους το 35,11% των μετοχών της εισηγμένης εταιρείας Ideal Group, τις οποίες είχε αποκτήσει μέσω ΑΜΚ με εισφορά εις είδος.
  • Κατά τη διανομή αυτή περιήλθε στην Πειραιώς το 7,89% της Ideal – και η τράπεζα ήταν υποχρεωμένη να το γνωστοποιήσει
  • Το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε συμμετοχή της τράπεζας με 22,5% στο Virtus South European Fund

Το άλλο ενδιαφέρον στοιχείο που προέκυψε είναι ότι επενδύοντας στο fund του κ. Παπακωνσταντίνου η τράπεζα κατέληξε να γίνει... στρατηγικός επενδυτής στην Ideal, την ώρα που αγωνίζεται να απαλλαγεί από συμμετοχές σε επιχειρήσεις εκτός του χρηματοπιστωτικού τομέα.

Η απογείωση της μετοχής, το deal και το placement 

Ως προς τη διαδρομή των μετοχών επισημαίνεται ότι το Virtus South European Fund απέκτησε το 47,78% των μετοχών της Ideal, καλύπτοντας αύξηση κεφαλαίου με εισφορά εις είδος, όπου εισέφερε τις μετοχές των θυγατρικών του εταιρειών SICC Ltd (Astir Vitogiannis AE) και ESM Three Cents.

Οταν η μετοχή της Ideal “φούσκωσε” αρκετά, έχοντας σημειώσει άνοδο 200%(!) σε επτά-οκτώ μήνες, διέθεσε το 12,67% σε επιλεγμένους επενδυτές με ιδιωτική τοποθέτηση.

Το υπόλοιπο 35,11% μοιράστηκε πρόσφατα στους μεριδιούχους. Από αυτό το ποσοστό, το 7,89% αναλογούσε στην Τρ. Πειραιώς (μερίδιο 22,5%).

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα