Διεθνή

Η Βουλγαρία μπορεί να γίνει περιφερειακό κέντρο ανάπτυξης στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας


Η γερμανική εταιρία SULZER επενδύει αρχικά 1,5 εκατομμύριο ευρώ στην ανάπτυξη κέντρου λογισμικού στη Σόφια, δημιουργώντας σταδιακά σχεδόν 100 νέες θέσεις εργασίας για εξειδικευμένους ειδικούς Πληροφορικής στη Βουλγαρία.

Αυτό κατέστη σαφές κατά τη διάρκεια της συνάντησης του υπουργού Οικονομίας και Βιομηχανίας Μπόγκνταν Μπογκντάνοφ με τον πρόεδρο-διευθύνοντα σύμβουλο της γερμανικής εταιρίας λογισμικού αυτοκινήτων SULZER GmbH Δρ Μίχαελ Κράους στο υπουργείο, ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του υπουργείου. Στους πελάτες της εταιρίας περιλαμβάνονται οι αυτοκινητοβιομηχανίες BMW, AUDI, DAIMLER, MAN, Porsche, Rolls Royce, SEAT, VW, Skoda.

Ο Μπογκντάνοφ υπογράμμισε ότι ο τομέας της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι μια προτεραιότητα για τη Βουλγαρία καθώς φέρνει μεγάλη προστιθέμενη αξία. Δήλωσε ότι όλο και περισσότεροι επενδυτές από τον κλάδο της βιομηχανίας ενδιαφέρονται να ανοίξουν κέντρα έρευνας και ανάπτυξης στη Βουλγαρία. "Η ανάπτυξη λογισμικού στην αυτοκινητοβιομηχανία είναι σημαντική για τη Βουλγαρία, και η χώρα μας έχει όλα τα προαπαιτούμενα για να γίνει ένα περιφερειακό κέντρο για την ανάπτυξη εταιριών του τομέα αυτού", δήλωσε.

Ο υπουργός σημείωσε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία στη Βουλγαρία είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες, έχοντας παράξει πάνω από το 10% του ΑΕΠ το 2022 και απασχολώντας 75.000 εργαζόμενους. Όπως τόνισε μόλις πριν από 10 χρόνια αντιπροσώπευε μόνο το 1% του ΑΕΠ και απασχολούσε λιγότερους από 9.000 εργαζόμενους.

Ένα βασικό θέμα της συζήτησης κατά τη διάρκεια της συνάντησης ήταν τα σχέδια της εταιρίας για ανάπτυξη στη Βουλγαρία, με τον Κράους να σημειώνει ότι η επένδυση στη χώρα αποτελεί μέλος της πολιτικής εγγύτητας της εταιρίας σε μια προσπάθεια να κοπούν οι αλυσίδες εφοδιασμού. Ο υπουργός Μπογκντάνοφ δήλωσε ότι η Βουλγαρία έχει ταλαντούχους μηχανικούς και επαρκή τεχνογνωσία, τονίζοντας ότι μπορεί να επιτευχθεί βιώσιμη επιχειρηματική ανάπτυξη στη χώρα, καθώς και συνέργειες και συνεργασίες στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, όπου υπάρχει ήδη ένα εξαιρετικό οικοσύστημα.

Η SULZER GmbH ιδρύθηκε το 1978 και συνεργάζεται επιτυχώς με τους πελάτες στην αυτοκινητοβιομηχανία καθώς και στους τομείς της μηχανικής και της ασφάλισης.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα