Διεθνή

Ισπανία: Το "νούμερο τρία" της ισπανικής κυβέρνησης κατηγορεί τον Μιλέι ότι σπέρνει το "μίσος"


Το «νούμερο τρία» της ισπανικής κυβέρνησης κατηγόρησε σήμερα τον Χαβιέρ Μιλέι ότι σπέρνει το «μίσος», την πρώτη ημέρα της επίσκεψης στην Ισπανία του προέδρου της Αργεντινής και δύο εβδομάδες έπειτα από μία αντιπαράθεση μεταξύ των δύο χωρών.

«Αυτοί που διαδίδουν το μίσος δεν είναι πολλοί, όμως κάνουν πολύ θόρυβο και κατακλύζουν τα πάντα», δήλωσε η υπουργός Εργασίας Γιολάντα Ντίαθ, κατά τη διάρκεια ενός φόρουμ που οργανώθηκε στο υπουργείο.

«Ο Μιλέι και άλλες κυβερνήσεις του μίσους επιστρέφουν με τις θεραπείες τους της λιτότητας και τον απολυταρχισμό τους», συμπλήρωσε η υπουργός, που είναι αρχηγός της ακροαριστερού κόμματος Sumar.

Ο υπερφιλελεύθερος πρόεδρος της Αργεντινής ξεκίνησε σήμερα μία επίσκεψη στην Ισπανία, κατά τη διάρκεια της οποίας δεν θα συναντηθεί ούτε με τον βασιλιά Φελίπε ούτε με τον Σοσιαλιστή πρωθυπουργό της χώρας Πέδρο Σάντσεθ.

Αντιθέτως, θα συμμετάσχει την Κυριακή σε ένα συνέδριο του ακροδεξιού κόμματος Vox, στο πλευρό μεταξύ άλλων της επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν.

Πριν από δύο εβδομάδες, ο υπουργός Μεταφορών Όσκαρ Πουέντε πυροδότησε μια αντιπαράθεση με το Μπουένος Άιρες υπαινισσόμενος ότι ο Χαβιέρ Μιλέι παίρνει ναρκωτικά.

«Είδα τον Μιλέι στην τηλεόραση» και «αγνοώ εάν ήταν πριν ή μετά την κατανάλωση (…) δεν γνωρίζω ποιων ουσιών», είπε ο Πουέντε, προτού υποστηρίξει ότι «πολύ κακοί άνθρωποι έφθασαν στην κορυφή με το να είναι οι εαυτοί τους», επικαλούμενος τον Χαβιέρ Μιλέι ως παράδειγμα.

Η προεδρία της Αργεντινής αντέδρασε κατηγορώντας, σε ένα δελτίο Τύπου, την ισπανική κυβέρνηση του Πέδρο Σάντσεθ ότι «θέτει σε κίνδυνο τη μεσαία τάξη με τις σοσιαλιστικές πολιτικές της που το μόνο που φέρνουν είναι φτώχεια και θάνατο».

«Αβάσιμοι όροι που δεν ανταποκρίνονται στις σχέσεις των δύο χωρών και αδελφών λαών», είχε απαντήσει τότε το ισπανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η αντιπαράθεση θεωρήθηκε «λήξασα» από την προεδρία της Αργεντινής και τον Όσκαρ Πουέντε, ο οποίος παραδέχθηκε ότι έκανε ένα «σφάλμα».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις