Ελλάδα

Και στην Ελλάδα η διεθνής πιστοποίηση Master Sommelier


Για σπουδές στους οίνους και τα αποστάγματα

 Μια σημαντική συνεργασία, με διεθνή αντίκτυπο και πολλαπλά οφέλη για το ελληνικό κρασί, πραγματοποιείται μεταξύ της Διεπαγγελματικής Αμπέλου και Οίνου με τον εκπαιδευτικό οργανισμό W.S.P.C ο οποίος παρέχει παγκόσμιες σπουδές στους οίνους και τα αποστάγματα.

Κάθε Νοέμβριο και Μάρτιο το W.S.P.C. και η ΕΔΟΑΟ υποδέχονται στην Αθήνα επαγγελματίες Οινοχόους της παγκόσμιας αγοράς για τα προγράμματα σπουδών του Court of Master Sommeliers (CMS).

Η συνεργασία έχει αντικείμενο την προβολή του επώνυμου ελληνικού κρασιού μέσω εκδηλώσεων (δείπνων) κατά τη διάρκεια των εκπαιδευτικών τμημάτων του Court of Master Sommeliers.

Οι σπουδαστές έχουν έτσι τη δυνατότητα να γνωρίσουν το Επώνυμο Ελληνικό Κρασί, κορυφαίους Έλληνες οινοπαραγωγούς καθώς και την ελληνική γαστρονομία και φιλοξενία.

Στα Ευρωπαϊκά τμήματα συμμετέχουν υποψήφιοι Master Sommelier κυρίως από Ευρώπη και Μέση Ανατολή.

«Αποτελεί μεγάλη τιμή για την Ελλάδα η εκπαίδευση αυτών των επαγγελματιών εδώ στην πατρίδα μας, μιας και οι μόνες άλλες Ευρωπαϊκές χώρες που τους φιλοξενούν αντίστοιχα είναι η Αγγλία και η Αυστρία», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις