Αγορές

Αποτέλεσμα του deal: Καταποντίζεται η μετοχή της MIG, απογειώνεται η Attica Group


Το mega deal που ανακοινώθηκε για ανταλλαγή χρέους της MIG με μετοχές της θυγατρικής της Attica Group, "αποτιμάται" σήμερα στο χρηματιστήριο με καταβύθιση της μετοχής της πρώτης και μεγάλη άνοδο της δεύτερης.

Η μετοχή της MIG, που είχε σημειώσει άνοδο 62%(!) στη διάρκεια των τελευταίων 4 εβδομάδων καταποντίζεται σήμερα, υποχωρώντας αυτή την ώρα κατά 20%, ενώ νωρίτερα πήγε μέχρι -30%.

Η αγορά αξιολογεί το στοιχείο ότι η MIG απαλλάσσεται μεν από όλες τις δανειακές υποχρεώσεις της, αλλά παραχωρώντας ολόκληρο το πακέτο μετοχών της Attica Group μένει "κενό κέλυφος", με μόνο περιουσιακό στοιχείο μια συμμετοχή σε σερβική εταιρεία ακινήτων. Κρίνει ότι χωρίς σημαντικές συμμετοχές, η MIG δεν αξίζει τα 37 εκατ. ευρώ που "έγραφε" χθες στο ταμπλό - ίσως ούτε τα 35 εκατ. που είναι αυτή την ώρα η χρηματιστηριακή της αξία.

Η μετοχή της Attica σημειώνει άνοδο 9,8%, στα 1,12 ευρώ. Με αυτή την τιμή η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας (κεφαλαιοποίηση) ανέρχεται σε 241,7 εκατ. ευρώ και είναι πολύ χαμηλότερη (-57%) από την αποτίμηση των περίπου 560 εκατ. ευρώ που προκύπτει από τους όρους του deal.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις