Τουρισμός

Κεφαλογιάννη: "Εργαζόμαστε ενεργά για την προώθηση των πολιτιστικών αγαθών"


Στην σημασία της σύνδεσης του Πολιτισμού με τον Τουρισμού αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη από το βήμα της 10ης συνάντησης του Παγκόσμιου Δικτύου Πολιτιστικών Περιοχών, που λαμβάνει χώρα στην Αθήνα εφέτος.

Μάλιστα η κυρία υπουργός στάθηκε στις πολιτιστικές περιοχές, που όπως είπε, είναι αυτές που μπορούν να πυροδοτήσουν τη δυναμική μιας πόλης, να καλλιεργήσουν την αίσθηση της κοινότητας, αλλά και να ενισχύσουν την οικονομική τους ζωή. Οι πολιτιστικές περιοχές είναι τα επίκεντρα της δημιουργικότητας και της καινοτομίας. Είναι το περιβάλλον που καλλιεργεί την καλλιτεχνική έκφραση, εμπνέει τα άτομα, και εμπλουτίζει τον πολιτιστικό ιστό μιας πόλης, συνέχισε η υπουργός. Αυτές οι συνοικίες, συμπλήρωσε, χρησιμεύουν επίσης ως κοινόχρηστοι χώροι συγκέντρωσης, όπου μπορούν να συναντηθούν διαφορετικοί πληθυσμοί να μοιραστούν πολιτιστικές εμπειρίες. Είτε πρόκειται για φεστιβάλ δρόμου, μια έκθεση τέχνης ή και μια υπαίθρια συναυλία. Οι πολιτιστικές περιοχές προσφέρουν χώρους χωρίς αποκλεισμούς όπου άνθρωποι κάθε καταγωγής, μπορούν να συνδεθούν και να εμπλακούν μεταξύ τους, σημείωσε η υπουργός Τουρισμού.

Στο σημείο αυτό η κυρία Κεφαλογιάννη υπογράμμισε ότι ο πολιτιστικός τουρισμός, μπορεί να οδηγήσει σε ουσιαστική δέσμευση με τον προορισμό και μια βιώσιμη και ανθεκτική τουριστική βιομηχανία. Μάλιστα υπενθύμισε ότι ιδιαίτερη έμφαση δίνει το ελληνικό Υπουργείο Τουρισμού για τη συμβιωτική σχέση πολιτισμού και τουρισμού στη χώρα μας. "Εργαζόμαστε ενεργά για την προώθηση των πολιτιστικών αγαθών που ενισχύουν την ελκυστικότητα της Ελλάδας ως ταξιδιωτικού προορισμού", υπογράμμισε.

Το Παγκόσμιο Δίκτυο Πολιτιστικών Περιοχών (GCDN) έχει δεσμευτεί να βελτιώσει την ποιότητα της αστικής ζωής μέσω της συμβολής των τεχνών, του πολιτισμού και των δημιουργικών βιομηχανιών. Τα μέλη του GCDN αντιπροσωπεύουν υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, σχεδιαστές και στελέχη από ευρέως διαφορετικά διεθνή περιβάλλοντα και όλοι εργάζονται με στόχο βιώσιμη αστικής ανάπτυξης, που θα συνδέεται με τον πολιτισμό.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα