Επιχειρήσεις

"Κλείδωσε" στο +30% η MIG - Κλιμακώνεται ο πόλεμος Τρ. Πειραιώς-Ηλιόπουλου


Κλιμάκωση της αντιπαράθεσης Τρ. Αττικής- "ομάδας Ηλιόπουλου" για το μέλλον της MIG και της θυγατρικής της Attica Group προμηνύει η πορεία της μετοχής της MIG, που "απογειώνεται" σήμερα 30% υψηλότερα από την τιμή της δημόσιας πρότασης (την τιμή που προσφέρει η Τρ. Πειραιώς για να αποκτήσει το σύνολο των μετοχών).

Με πυρετώδεις συναλλαγές 10,5 εκατομμυρίων τεμαχίων μέχρι στιγμής και ανεκτέλεστη ζήτηση για επιπλέον 31,7 εκατ. τεμάχια, η μετοχή έχει "κλειδώσει" στο limit up, καθώς δεν εμφανίζεται κανένας πωλητής σε οποιαδήποτε τιμή.

Η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας έχει εκτοξευθεί στα 203,9 εκατ. ευρώ και είναι πλέον σχεδόν 8πλάσια της εσωτερικής λογιστικής της αξίας. Αυτό όμως δεν πτοεί τους "κυνηγούς" της μετοχής, στους οποίους περιλαμβάνονται προφανώς τα πρόσωπα της "ομάδας Ηλιόπουλου" - και ενδεχομένως η Τρ. Πειραιώς που αναγκάζεται να ακολουθήσει.

Επισημαίνεται ότι η Τρ. Πειραιώς έχει ήδη συγκεντρώσει το 52,8% της εταιρείας και είναι σε θέση να επιβάλει τις επιλογές της, όσον αφορά την ανταλλαγή χρέους της MIG με το 79,6% της Attica Group. Αυτό καθιστά ακόμη πιό "περίεργη" τη στάση της ομάδας του εφοπλιστή Μάριου Ηλιόπουλου (φωτο) και προκαλεί ερωτηματικά όσον αφορά τις επιδιώξεις της.

 Αν επιδιώκει  να αποκτήσει ποσοστό που θα της δίνει τη δυνατότητα να μπλοκάρει την πώληση/ανταλλαγή της Attica Group, το κόστος είναι εξαιρετικά υψηλό. Εξωπραγματικά υψηλό είναι το κόστος ακόμη κι αν οι τοποθετήσεις στην MIG αποβλέπουν στην απόκτηση στρατηγικής συμμετοχής.

Νέα "επεισόδια" στην αντιπαράθεση αναμένονται τις επόμενες μέρες, με πιθανότητα να αποκαλυφθούν οι στόχοι της ομάδας Ηλιόπουλου.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα