Επιχειρήσεις

Λάτση και Orasis στο μετοχικό κεφάλαιο της Dimand


To επενδυτικό σχήμα Latsco της Μαριάννας Λάτση και το επενδυτικό fund Orasis του Τζορτ Ελιοτ, θα επενδύσουν περί τα 25 εκατ. ευρώ στη Dimand αποκτώντας συνολικά το 8,92% της εταιρείας μετά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και ενώ η τελευταία ετοιμάζεται να εισέλθει στο Χρηματιστήριο.

Σύμφωνα με το Ενημερωτικό Δελτίο που ενέκρινε, χθες, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ύστερα από την ολοκλήρωση της δημόσιας προσφοράς, οι Latsco και Orasis θα επενδύσουν 15 εκατ. και 10 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα, αποκτώντας ποσοστό 5,35% και 3,57% του μετοχικού κεφαλαίου της Dimand. 

Η Dimand  θα εκδώσει 6.538.100 νέων μετοχών. Από αυτές, 6.213.00 θα διατεθούν μέσω δημόσιας προσφοράς και 325.000 μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης

Το σύνολο των καθαρών εσόδων που θα έχει η Dimand, ύστερα από την αφαίρεση των εκτιμώμενων δαπανών έκδοσης, τοποθετείται σε 93 εκατ. ευρώ. Από αυτά:

  • 50,89 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για την αποπληρωμή αλληλόχρεου λογαριασμού μεταξύ της Dimand και της Eurobank
  • 28 εκατ. ευρώ θα οδηγηθούν στην χρηματοδότηση του υφιστάμενου προγράμματος ανάπτυξης υφιστάμενων ακινήτων (συμπεριλαμβανομένων των υπογεγραμμένων συμβολαιογραφικών προσυμφώνων για την αγορά ακινήτου)
  • 13,83 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για την χρηματοδότηση της απόκτησης νέων ακινήτων.
  • 7,6 εκατ. θα χρησιμοποιηθούν για την χρηματοδότηση δέκα υφιστάμενων έργων
Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα