Αγορές

"Λήξη συναγερμού" στα ομόλογα της Ευρωζώνης -Παραμένουν σε επιφυλακή οι αγορές


Αλλαγή κλίματος σημειώνεται στις αγορές ομολόγων της Ευρωζώνης, μετά τις έντονες ανησυχίες και τη μεγάλη άνοδο αποδόσεων που προκάλεσε  τις προηγούμενες μέρες το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών στη Γαλλία, η οποία οδεύει πλέον προς πρόωρες εθνικές εκλογές εξαιρετικά κρίσιμης σημασίας για όλη την Ευρώπη.

 Οι τιμές των κρατικών χρεογράφων ανακάμπτουν σήμερα και οι αποδόσεις τους υποχωρούν αντιστοίχως, έχοντας σημειώσει υψηλά 8μήνου και πλέον το προηγούμενο διήμερο.

 Τα γαλλικά ομόλογα - που είναι πλέον ο "δείκτης φόβου" για τις αγορές,  ενισχύονται και η απόδοση του 10ετούς υποχωρεί κατά 2 μονάδες βάσης,κινούμενη μεταξύ 3,26%-3,27%.

Είναι ένα μήνυμα "λήξης συναγερμού", τουλάχιστον προσωρινά. Οι αγορέ οαραμένουν σε επιφυλακή και το κλίμα μπορεί να επιδεινωθεί τις επόμενες μέρες, ανάλογα με τις πολιτικές εξλίξεις στη Γαλλία και στη Γερμανία.

 Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς υποχωρεί περίπου 2,5 μονάδες βάσης, στο 2,60%. Κατά 2 μβ υποχωρεί του ιταλικού.

Μεγάλα κέρδη καταγράφουν τα ελληνικά κρατικά χρεόγραφα. Η απόδοση του 10ετούς πέφτει 7,4 μονάδες βάσης και διαμορφώνεται αυτή την ώρα σε 3,726%. Χθες είχε εκτοξευθεί στο 3,80% - ένα κρίσιμο ψυχολογικό φράγμα.

Τραπεζικοί παράγοντες επισημαίνουν ως θετικό στοιχείο ότι οι δανειακές ανάγκες της χώρας μας για τη φετινή χρονιά είναι σε μεγάλο βαθμό καλυμμένες και δεν θα χρειαστεί να βγεί στις αγορές αν οι συνθήκες είναι εξαιρετικά δυσμενείς.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα