ΕΥΖην

Louis Vuitton: Τα καπιτονέ μπουφάν του Virgil Abloh για τo Men F/W 2021 (fashion show)


Καλυμμένα με φημισμένα τοπόσημα του Παρισιού και με πασίγνωστους ουρανοξύστες ήταν τα καπιτονέ μπουφάν που παρουσίασε ο Virgil Abloh στο πλαίσιο του show για την ανδρική συλλογή Φθινόπωρο-Χειμώνας 2021 του Louis Vuitton.

Η κολεξιόν που σχεδίασε ο Abloh, καλλιτεχνικός διευθυντής του τομέα ανδρικής ένδυσης στον οίκο από το 2018, παρουσιάστηκε, απουσία κοινού, σε ένα σκηνικό που παρέπεμπε στο περίφημο Barcelona Pavillion.

Στο φιλμ του show, o Αμερικανός ράπερ και ηθοποιός Saul Williams περπατά σε μια ασαφή πόλη από πράσινο μάρμαρο, ερχόμενος σε επαφή με μοντέλα που φορούν δημιουργίες της κολεξιόν.

Σε μια σκηνή, μπαίνει σε ένα μεγάλο δωμάτιο όπου δύο μοντέλα κάθονται πάνω σε βάθρα, φορώντας καπιτονέ μπουφάν που είναι καλυμμένα με τρισδιάστατα κτήρια. Το ένα έχει μπροστά τη Notre-Dame, μαζί με μια κόκκινη εκδοχή του Πύργου του Άιφελ, την Αψίδα του Θριάμβου και το Panthéon.

Περιλαμβάνει επίσης και δύο σύγχρονα κτήρια: την υάλινη πυραμίδα μπροστά στο Λούβρο του Αμερικανο-κινέζου IM Pei και ένα τμήμα του Centre Pompidou που σχεδίασαν οι Richard Rogers και Renzo Piano.
 
Σαφής αναφορά στο Σικάγο, όπου ο Abloh σπούδασε αρχιτεκτονική πριν γίνει σχεδιαστής μόδας, είναι το μπουφάν με τρισδιάστατα μοντέλα ουρανοξυστών που φορούσε το άλλο μοντέλο (στις σημειώσεις της παρουσίασης της κολεξιόν, η δημιουργία αναφέρεται ως “New York skyline puffer jacket”).

Από τα πλέον αναγνωρίσιμα κτήρια που φιγουράρουν σε αυτό είναι το John Hancock Center στο Σικάγο που σχεδίασε το αρχιτεκτονικό γραφείο SOM και ο ουρανοξύστης Bank of China στο Χονγκ Κονγκ που σχεδίασε ο IM Pei.
 
Το με σμαραγδί μάρμαρο σκηνικό του show φέρνει στον νου το υλικό που χρησιμοποίησαν ο Mies van der Rohe και η Lilly Reich στο Barcelona Pavillion.

Παρόντα ήταν επίσης και αρκετά καθίσματα που είχε σχεδιάσει το θρυλικό δίδυμο για το Pavillion.

«Τα υλικά κατασκευής του κτίσματος και οι συνδυασμοί διαποτίζουν πλευρές του σκηνικού για την παρουσίαση της Φθινόπωρο-Χειμώνας 2021. “Ο Mies είναι ο άλλος Michael Jordan μου”» έγραψε στις σημειώσεις ο Virgil Abloh.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα