ΕΥΖην

Λουλούδι της ερήμου ο ναός στο φετινό Burning Man


Στη δημοσιότητα δόθηκε σειρά εικαστικών αποδόσεων του νέου ναού για το φεστιβάλ Burning Man 2023. Με επωνυμία "Temple of the Heart", σχεδιάστηκε από τη γεννημένη στη Πολωνία καλλιτέχνιδα Ela Madej και τον με έδρα την Καλιφόρνια καλλιτέχνη Reed Finlay ως ένας χώρος στον οποίο μπορεί κάποιος να βιώσει «στοχασμό, απόφαση, ανακούφιση και ανανέωση».

Είναι επενδεδυμένος με παραδοσιακά λουλουδάτα μοτίβα δαντέλας από τη Ανατολική Ευρώπη.

Έχει σχεδιαστεί ως ένα ανάποδο λουλούδι της ερήμου, με μεγάλη ακίδα να εξέχει από το κτίσμα προς τον ουρανό σαν ένα αναποδογυρισμένο κοτσάνι. Το αποτέλεσμα είναι ένα περίτεχνο ντιζάιν που λειτουργεί και ως φάρος και ως ηλιακό ρολόι.

Η σε σχήμα αστέρα με 12 ακτίνες βάση του, η οποία είναι ο κεντρικός χώρος συνεύρεσης, αποκαλείται "Heart Chamber" και στο κέντρο της το Rose Altar εκπέμπει απαλό φως.

Burning Man 2023

Θα περιέχει περίπου 100 μεγάλου και μεσαίου μεγέθους ρόδα καθώς και μικρότερα λουλούδια σχεδιασμένα από εθελοντές και μέλη του ναού. Το βράδυ θα λαμπυρίζει απαλά, δίνοντας σε όλους τη συναίσθηση ότι βρίσκονται «κοντά σε μια καρδιά, περιτυλιγμένοι με αγάπη» (https://www.instagram.com/p/CnSqFmZv1sp/).

«Η επιτροπή επιλογής είναι ενθουσιασμένη που έχει μια γυναίκα ως επικεφαλής καλλιτέχνη για τον φετινό Ναό» έγραψαν, στον επίσημο ιστότοπο του φεστιβάλ, οι εκπρόσωποί του.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα